Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimiva Julkaisufoorumi on kotimainen laatuluokitus tieteellisille julkaisukanaville. Luokituksessa on tieteellisiä lehtiä, konferenssi- ja kirjasarjoja sekä kustantajia. Sitä voi hyödyntää tieteellisen julkaisun laatua arvioidessa.
Luokitus kattaa kaikki tieteenalat. Tieteelliset lehdet ja sarjat on luokiteltu neljälle tasolle:
Taso 1: Eri tieteenalojen keskeisimmät kotimaiset ja ulkomaiset lehdet ja sarjat, jotka täyttävät tieteellisen julkaisukanavan määritelmän.
Taso 2: Eri tieteenalojen johtavat tieteelliset lehdet ja sarjat
Taso 3: Arviointipaneelit ovat valinneet tason 2 lehdistä ja sarjoista korkeatasoisimmiksi katsomansa tasolle 3.
Taso 0: Julkaisukanavat, jotka eivät täytä jotakin tason 1 kriteereistä. Tasomerkintä 0 ei anna julkaisukanavalle mitään erityistä statusta, vaan se on luokituksen näkökulmasta samanarvoinen kuin Julkaisufoorumiin kuulumaton julkaisukanava. Lue lisää Julkaisufoorumin Usein kysyttyä -osiosta.
Haku julkaisufoorumin tasoluokituksen saaneista lehdistä, sarjoista ja kustantajista.
Mot-sanakirjat sisältävät sanakirjoja ja erikoissanastoja. Lisäksi käytössä automaattikääntäjä ja -kielentarkistaja.
Valmiiksi koottuja tutkimusaineistoja löydät erilaisista tutkimusdata-arkistoista.
Keskeisiä yleisiä tutkimusdata-arkistoja
ovat mm.:Tieteenalakohtaisia data-arkistoja voit etsiä:
Mikäli käytät Google Scholaria yliopiston verkon ulkopuolella, lisää Google Scholarin asetuksiin (Asetukset - Kirjastolinkit) Turun yliopiston kirjastolinkit.
Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai lehteä löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelumme kautta. Huomaa, että kaukopalvelu on maksullista.
Voit myös kokeilla hakea aineistoa muista Turun kirjastoista (kaupunginkirjasto, Turun ammattikorkeakoulun kirjasto, Åbo Akademin kirjasto) alla olevalla Finna-haulla:
Turun asiakkaat
Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai lehteä löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelumme kautta. Huomaa, että kaukopalvelu on maksullista.
Porin asiakkaat
Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai lehteä löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelumme kautta.
Kirjaston videot-oppaasta löytyy videoita tiedonhausta ja tietokannoista.
Verkkoarkistot tallettavat internetin sisältöä, mm. verkkolehtiä. Verkkoarkistosta voit löytää internetistä kadonneen verkkolehden tai sivuston. Kopioi hakemasi (kadonnut) osoite sivuston hakuruutuun ja näet milloin ja miten usein sivu on haravoitu arkistoon ja voit tarkastella arkistoon tallennettuja versioita.
Mikäli lehteä ei löydy yliopiston kirjaston kokoelmista, tarkista myös Varastokirjaston kokoelma. Kuopion Varastokirjastosta voit tilata aineistoja Feeniks-kirjastoon kaukopalvelun kautta. Huomaathan, että palvelu on kirjojen osalta maksullista (lehtikopiot ovat maksuttomia).
Elektroninen aineisto on käytettävissä Turun yliopiston verkossa tai etäkäyttönä. Etäkäyttö on mahdollista yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle utu-tunnuksilla. Kirjautumista vaativat aineistot pyytävät tunnuksia automaattisesti, kun niihin mennään Volterin tai kirjaston oppaiden kautta.
Volterin kansainvälisten artikkelien haku käyttää Primo Central Indexiä, joka on yli 800 tietokantaa sisältävä keskitetty hakemisto. Mukana ovat mm. seuraavat tietokannat:
Huomaa kuitenkin, että mukana ei ole MLA:ta lukuunottamatta muita EBSCOn tietokantoja eikä esim. Translation Studies Bibliographya. Huomaa lisäksi, että Primo hakee vain bibliografisista tiedoista, ei kokoteksteistä (esim. PDF-tiedostojen sisältä). Tarkempia hakuja pystyy tekemään menemällä tietokannan omaan käyttöliittymään.
Voit lähettää kysymyksesi, kommenttisi ja pyyntösi kirjaston asiantuntijoille osoitteeseen kirjasto@utu.fi, niin kerromme lisää.