Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

RefWorks-viitteiden siirto

RefWorks-sopimus päättyi 31.12.2021

Turun yliopiston kirjaston yliopistolaisille hankkiman ja pitkään käytössä olleen RefWorks-viitteidenhallintaohjelman sopimus päättyi vuoden 2021 lopussa.

1. Siirrä tai tallenna viitteesi RefWorksistä

  • Turun yliopiston nykyinen RefWorks-tilaus oli voimassa 31.12.2021 saakka, jonka jälkeen RefWorks ei enää ole kirjaston tilauksesta yliopistolaisten käytössä. RefWorks ei myöskään myy yksittäisiä, henkilökohtaisia lisenssejä, joten sinun kannattaa tallentaa viitteesi joko toiseen viitteidenhallintaohjelmaan tai muulla tavoin (esimerkiksi tallentamalla ne RIS-tiedostoksi).

2. Valitse uusi viitteidenhallintaohjelma

  • Viitteidenhallintaohjelmia on lukuisia erilaisia: useita niistä on arvioinut Universitätsbibliothek, Technische Universität München 19-sivuisessa dokumentissaan (luettavissa englanniksi ja saksaksi). Huomaa, että dokumentti on vuodelta 2020, joten ohjelmiin ja niiden ominaisuuksiin on voinut tulla muutoksia.
  • Ohjelmia on vertailtu myös useilla eri www-sivuilla: katso esimerkiksi Wikipedian artikkeli Comparison of reference management system (linkki englanninkieliseen Wikipediaan)
  • Olemme koonneet lisää vertailutietoa omalle Valitse uusi viitteidenhallintaohjelma -välilehdelleen tässä samassa oppaassa.

3. Tutustu uuteen ohjelmaan

Turun yliopiston kirjasto neuvoo Mendeley- ja Zotero-viitteidenhallintaohjelmien käytössä: