Skip to Main Content
Turun yliopisto

Saavutettavuusseloste: Etusivu

Saavutettavuusseloste: Turun yliopiston utuguides.fi-verkkosivusto

Turun yliopisto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Suomessa saavutettavuusdirektiivin toteuttaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Turun yliopiston utuguides.fi-verkkosivustopalvelua ja sen alasivustoja, jotka on tuotettu LibGuides-julkaisujärjestelmän avulla.

Oppaiden osoite: https://utuguides.fi

Palvelun yhteystiedot: tietopalvelu(at)utu.fi.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1. -standardin AA-tason saavutettavuusvaatimukset kaikilta osin.

Verkkosivuston saavutettavuuden arviointi

Sivustosta vastaa pääosin Turun yliopiston kirjasto. Seuraavista alasivustoista vastaa Turun yliopiston koulutuksen toimiala:

Seuraavasta alasivustosta vastaa Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitos:

Tämä seloste on laadittu 18.9.2020 ja päivitetty 22.12.2021. Sivustoa on arvioinut Turun yliopiston kirjasto ja koulutuksen toimiala itsearviointina. Arviointi on tehty käsin. Sivustoa on myös tarkistettu kattavasti Wave-ohjelmalla sekä pistokoemaisesti  NVDA-ruudunlukuohjelmalla.

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle osoitteeseen kirjaamo@utu.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Saavutettavuus Turun yliopistossa