Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Oikeustiede

Esittelyssä Lakitutka

Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa kehitetty Lakitutka (lakitutka.fi) kokoaa yhteen lainvalmistelun eri vaiheisiin liittyvät asiakirjat. Asiakirjat ovat olleet hajallaan eri sivustoilla, mutta Lakitutkan avulla pääset tarkastelemaan niitä yhdestä paikasta. Lakitutkasta löydät hallituksen esitykset, lausunnot, mietinnöt ja eduskuntakeskustelut. Kätevältä aikajanalta pääset eri tahojen asiakirjoihin, aina valmiiseen säädökseen asti.

Projektitutkija, väitöskirjatutkija István Rytkönen esittelee Lakitutkaa to 11.4. klo 9.00. Teams-osallistumislinkki on Turun yliopiston kirjaston sivuilla.

Uutta! Säätyvaltiopäivien valtiopäiväasiakirjat digitoitu

Eduskunnan arkisto on hiljattain digitoinut säätyvaltiopäivien aikaiset valtiopäiväasiakirjat (1863 - 1906). Asiakirjat eivät ole vielä avoimesti verkossa saatavilla, mutta niitä voi tiedustella eduskunnan kirjaston tietopalvelusta: kirjasto.tietopalvelu@eduskunta.fi.

Digitoiduun aineistoon kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä osia. Kokonaisuus ei sisällä vuoden 1809 Porvoon valtiopäivien aineistoa, joka puolestaan on Kansallisarkistossa.

Säätyvaltiopäivien valtiopäiväasiakirjoja löytyy painettuna myös Turun yliopiston kirjastosta. Calonian kirjastossa asiakirjoja on runsaasti, mutta kokoelma ei ole kattava. Feeniks-kirjastosta saattaa löytyä aineistoa, jota Caloniasta puuttuu, ks. lisätietoa Kulttuuriaineistot-oppaasta. Painettuja aineistoja kannattaa tiedustella erikseen osoitteesta kirjasto@utu.fi.

Lisätietoa säätyvaltiopäivien valtiopäiväasiakirjojen sisällöstä, kielestä ja saatavuudesta Turun yliopiston kirjaston uutisessa.

Kotimaisia oikeudellisia tiedonlähteitä

EU-oikeus

Valtiosopimukset

Ulkomaisen oikeuden tiedonlähteitä

Maakohtaisia tiedonlähteitä