Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Sosiaalitieteet

Lehtihaku

 

Painetut ja elektroniset lehdet (Volter)


Lehdet

Verkkoarkistot tallettavat internetin sisältöä, mm. verkkolehtiä. Verkkoarkistosta voit löytää internetistä kadonneen verkkolehden tai sivuston. Kopioi hakemasi (kadonnut) osoite sivuston hakuruutuun ja näet milloin ja miten usein sivu on haravoitu arkistoon ja voit tarkastella arkistoon tallennettuja versioita.
 

Julkaisufoorumin tasoluokitukset

Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimiva Julkaisufoorumi on kotimainen laatuluokitus tieteellisille julkaisukanaville. Luokituksessa on tieteellisiä lehtiä, konferenssi- ja kirjasarjoja sekä kustantajia. Sitä voi hyödyntää tieteellisen julkaisun laatua arvioidessa.

Luokitus kattaa kaikki tieteenalat. Tieteelliset lehdet ja sarjat on luokiteltu neljälle tasolle:

Taso 1: Eri tieteenalojen keskeisimmät kotimaiset ja ulkomaiset lehdet ja sarjat, jotka täyttävät tieteellisen julkaisukanavan määritelmän.

Taso 2: Eri tieteenalojen johtavat tieteelliset lehdet ja sarjat

Taso 3: Arviointipaneelit ovat valinneet tason 2 lehdistä ja sarjoista korkeatasoisimmiksi katsomansa tasolle 3.

Taso 0: Julkaisukanavat, jotka eivät täytä jotakin tason 1 kriteereistä. Tasomerkintä 0 ei anna julkaisukanavalle mitään erityistä statusta, vaan se on luokituksen näkökulmasta samanarvoinen kuin Julkaisufoorumiin kuulumaton julkaisukanava. Lue lisää Julkaisufoorumin Usein kysyttyä -osiosta.

Haku julkaisufoorumin tasoluokituksen saaneista lehdistä, sarjoista ja kustantajista.