Skip to main content

E-kirjat

Ehdota lomakkeella

Kuka tahansa voi ehdottaa Turun yliopiston kirjaston hankittavaksi e-kirjan aivan kuten painetunkin kirjan.

Sinun ei tarvitse tietää onko kirja mahdollista ostaa sähköisenä tai myydäänkö sitä lainkaan organisaatioille – me selvitämme asian puolestasi.

Ehdotuksen e-kirjan hankkimiseksi lähetät kätevästi hankintaehdotuslomakkeella, jossa on oma kohtansa "julkaisun muoto" (Painettu / Elektroninen). Saat pikaisesti vastauksen kirjastosta siihen onko toiveesi toteutettavissa.

Ennen hankintaehdotuksen tekemistä kannattaa tarkistaa Volter-tietokannasta, ettei kirja ole jo kirjaston kokoelmissa.

Ehdota e-kurssikirjaa

Seuraavissa Turun yliopistolle hankituissa e-kirjapalveluissa voit etukäteen selata kirjoja:

Voit ehdottaa kirjan hankkimista klikkaamalla kirjan tietojen kohdalla ”Suggest for purchase” (Dawson), ”Request this book” (Ebook Central) tai "Ehdota omaan kirjastoon" (Ellibs) painiketta, jolloin ehdotuksesi välittyy kirjastolle.

Näistä palveluista on mahdollista hankkia kirjat pysyväiskäyttöön, joten ne sopivat hyvin myös kurssikirjoiksi. Usein kirjoja saa lukea moni käyttäjä yhtä aikaa ja ne voi ladata omalle koneelle tai mobiililaitteille.

E-kirjat luetteloidaan Volter-kirjastotietokantaan. Kirjasto ilmoittaa ehdottajalle, kun kirja on käytettävissä.

Hanki e-kirja käyttämällä

Kirjaston Volter-tietokantaan on lisätty tietoja tuhansista e-kirjoista usealta eri tieteenalalta - myös sellaisista, joita ei vielä ole ostettu.

Saamme e-kirjoista käyttötilastot ja ostamme ne, mikäli ne osoittautuvat tarpeellisiksi. Sinulle nämä e-kirjat eivät erotu kirjaston jo ostamista e-kirjoista.