Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimus

Ajankohtaista

Digitoitujen lehtiaineistojen käyttö Tutkain-sopimuksella jatkui ja laajeni 2023-2027

  • Kansalliskirjaston digitoimien sanoma- ja aikakauslehtien tutkimuskäytön mahdollistava uusi sopimus on solmittu vuosiksi 2023–2027. Uuden Tutkain-sopimuksen myötä käyttöoikeus tutkimustarkoituksiin laajeni vuoden 2021 loppuun mennessä julkaistuihin lehtiin. 

Karjala-tietokannan uusi käyttöliittymä on avattu

  • Yli 11 miljoonan tietueen Karjala-tietokantaan on kerätty kirkonkirjoista luovutettujen alueiden asukkaiden koko elämän kirjo: syntymät, kuolemat, muuttamiset, naimisiinmenot. Kansallisarkiston kehittämä käyttöliittymä on avattu osoitteessa katiha.kansallisarkisto.fi

Kansallisarkiston Astia-hakupalvelu uudistunut

ECCO II täydentää Eighteenth Century Collections Online -tietokannan aineistosisältöjä

  • Eighteenth Century Collections Online -tietokantaan on digitoitu englannin- ja jonkin verran muunkielisiä kirjallisia aineistoja, jotka on painettu vuosina 1701-1800 pääosin Englannissa mutta myös Skotlannissa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Mukana on jonkin verran muuallakin painettua aineistoa. ECCO II -osio täydentää tietokannan sisällön yli 180 000 nimekkeeseen.

Kansallisarkiston tuomiokirjahaku-verkkopalvelu avattu

  • Palvelussa on mahdollista selata ja hakea 1800-luvun renovoituja tuomiokirjoja Suomen alueelta. Verkkopalveluun tallennetut asiakirjat ovat ilmoitusasioiden pöytäkirjoja vuosilta 1809–1870. Ne käsittelevät lainhuutoja, kiinnityksiä, holhousasioita ja avioehtoja. Ilmoitusasioiden pöytäkirjoja voi käyttää esimerkiksi sukututkimukseen tai kiinteistöjen omistajuuden jäljittämiseen. Tästä linkistä pääset kansallisarkiston verkkopalvelujen valikkoon.

ProQuest Primary Sources -opas

  • ProQuest on tehnyt Turun yliopistolle oman oppaan (englanniksi) käytössämme olevista alkuperäisaineistoja sisältävistä ProQuestin tietokannoista

Koulutuksia, yhteystiedot, palaute