Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

BrowZine-opas

Opas on muokattu Tampereen yliopiston kirjaston oppaan pohjalta.

Mikä BrowZine?

Browzine logo

BrowZine on tieteellisten lehtien selailuun ja hakemiseen suunniteltu verkkopalvelu. Palvelussa voit selailla lehtien numeroita ja niissä julkaistuja artikkeleita. Suosikkilehtesi voit tallentaa omaan kirjahyllyysi, jolloin niissä ilmestyvien uusien artikkelien seuraaminen on helpompaa. BrowZinessa voit myös pitää listaa suosikkiartikkeleistasi tai tehdä lukulistoja.

Siirry tästä BrowZineen.

Opasvideoita

Käyttö

BrowZinessa voit selailla ja hakea Turun yliopiston kirjaston hankkimia e-lehtiä. Lehtiä voit hakea nimellä tai ISSN-tunnuksella, tai selailla valikoimaa aihealueittain. Siirryttäessä lukemaan tai ladattaessa artikkelia, palvelu kysyy käyttäjältä UTU-tunnukset.

BrowZine tukee suurta määrää kustantajia, mutta puutteita on vielä varsinkin kotimaisten lehtien suhteen. Nämäkin lehdet löydät kuitenkin BrowZinen hausta ja pääset lukemaan niitä Volter-näkymän kautta.

 

BrowZine eri laitteilla

Kirjautuminen BrowZineen

BrowZineen ei tarvitse kirjautua käyttääkseen sitä lehtien selailuun.

Mikäli kuitenkin haluat käyttää palvelun personointimahdollisuuksia, eli omaa kirjahyllyä ja artikkelien tallentamista, voit luoda BrowZineen oman tunnuksen kirjautumissivulla. Sähköpostiosoitteena voi käyttää haluamaansa osoitetta.

Lataa BrowZine mobiililaitteelle

BrowZine-sovellus on saatavilla mobiililaitteille sekä iOS- että Android-alustoille käyttöjärjestelmien sovelluskaupoista.

Sovelluksen mobiiliversiosta löytyy ainoastaan BrowZinen tukemat lehdet,  verkkoversio löytää kaikki kirjaston hankkimat lehdet.

 

App Store link

Google Play link

Lisätietoa

Lisätietoa sekä apua ongelmatilanteisiin:

kirjasto@utu.fi

BrowZine-tuki