Skip to main content

Sanomalehdet

Raision sanomalehti- ja pienpainatepalveluiden asiakastila

      

 

Raision palvelupisteen yhteystiedot:

Aukioloajat näet verkkosivuiltamme


Raision asiakastilassa on 8 lukupaikkaa, joissa voi lukea sanomalehtiä sekä pienpainatteita. Suurin osa sanomalehdistä on Volter-tietokannassa, josta voit hakea lehtiä esimerkiksi nimen mukaan.

Haku  Volter-tietokannasta

 

Tilaaminen

Aineistoa saa asiakastilaan tekemällä varastotilauksen. Tilaamasi aineisto on käytettävissä Raisiossa tilausta seuraavana aukiolopäivänä klo 10 eteenpäin. Tilattua aineistoa säilytetään 5 arkipäivää.

Sanomalehtiä toimitetaan enintään 6 nidettä kerrallaan.

Tallentaminen

Lehtiä voit tallentaa valokuvaamalla tai skannaamalla käsiskannerilla. Kirjastosta on lainattavissa käsiskanneri tai kamera, joista kuvat voi siirtää omalle koneelle tai muistitikulle. 

Rajoitukset

Mikäli sanomalehdestä on saatavana mikrofilmi (Feeniks-kirjastossa), emme anna varsinaista lehteä luettavaksi. Poikkeustapauksissa alkuperäisen lehden saa, esim. silloin kun tarvitaan kuva julkaisuun.

Sanomalehtikokoelma

   

  • Varastossa ovat kaikki Suomessa painetut suomenkieliset sanomalehdet vuosilta 1919-2007.
  • Lehtiä on myös ennen vuotta 1919.
  • On myös ruotsinkielisiä lehtiä.

Ulkosuomalaiset lehdet

Oman mielenkiintoiset kokonaisuutensa muodostavat ulkosuomalaiset sanomalehdet, joita on USA:sta ja Kanadasta (75 kpl), Neuvosto-Karjalasta (21 kpl), Ruotsista (5 kpl) ja Norjasta (1 kpl). Sanomalehdet on saatu pääosin lahjoituksina.

 

Volter-tietokannassa olevat lehdet

Volter-tietokannan kautta saa selattua lehtien tietoja sekä tehtyä niihin tilauksia.

 

Lehdet joita ei ole tietokannassa

Kaikkien amerikansuomalaisten sekä Neuvosto-Karjalan lehtien tietoja ei ole Volter-tietokannassa kattavasti, mutta voit tarkistaa kaikkien saatavilla olevien lehtien tiedot alla olevista listoista.

Tiedustele haluamaasi lehteä osoitteesta kirjasto@utu.fi