Skip to main content

Politiikan tutkimus

Politiikan tutkimus

Opiskele tiedonhakua itsenäisesti

Osallistu koulutuksiin

Pyydä apua

Kerro kirjastolle palautelomakkeella, mitä mieltä olit tiedonhankintataitojen opetuksesta! 

Loading ...

Uusia tietoaineistoja

Primary Sources -opas

MOT-sanakirjat

Mot-sanakirjat sisältävät sanakirjoja ja erikoissanastoja. Lisäksi käytössä kielenkäännin ja -tarkistin.

Asiasanoilla tarkempiin hakutuloksiin

Asiasanoja käytetään kirjojen, lehtien ja artikkeleiden sisällön kuvailuun. Tietokannoissa saat usein tarkempia hakutuloksia, kun käytät hakusanoina asiasanoja ja kohdistat haun asiasanoihin  (ks. myös hakuvinkkejä tietokantoihin). Asiasanojen nimitys vaihtelee tietokannasta riippuen. Yleisimmin tietokannan asiasanasto löytyy otsikon Thesaurus / Subjects / Subject terms alta.

  • YSA on Yleinen suomalainen asiasanasto ja sitä käytetään suomalaisten kirjastojen aineistojen kuvailuun. YSA:a voit hyödyntää Volterissa, Melindassa ja Artossa. YSAsta voit etsiä omaan aiheeseesi liittyviä asiasanoja ja käyttää sitä apuna laajempien ja suppeampien hakusanojen etsimisessä. YSAssa voit katkaista hakusanat asteriskilla (esim. politiik*).
  • Eduskunnan kirjasto käyttää Eduskunnan kirjaston asiasanastoa (lyhenne EKS). EKSn asiasanoja löytyy mm. Selmasta, Melindasta ja Volterista.
  • Terveystieteellisiin aiheisiin liittyen voi käyttää lisäksi esimerkiksi lääketieteen asiasanastoa, josta käytetään lyhennettä MeSH eli Medical Subject Headings.
  • Euroopan Unionin monikielinen teasurus EuroVoc.