Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

E-kirjat

Tieteellisten open access -kirjojen hakemistoja

Avoimia oppimateriaaleja

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Avointen oppimateriaalien kirjastossa voit löytää ja tallentaa avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Palvelua ja sieltä löytyviä oppimateriaaleja voivat käyttää niin opettajat, kaiken ikäiset oppijat kuin kaikki oppimisesta kiinnostuneet. Avointen oppimateriaalien kirjastoa kehittää opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus

 

Open Educational Resources

OER Commons is a public digital library of open educational resources. Explore, create, and collaborate with educators around the world to improve curriculum. Open Educational Resources (OER) are teaching and learning materials that you may freely use and reuse at no cost, and without needing to ask permission. Unlike copyrighted resources, OER have been authored or created by an individual or organization that chooses to retain few, if any, ownership rights.

 

 

Kotimaisia julkaisuarkistoja

Suomalaisilla korkeakouluilla ja tutkimuslaitoksilla on kaikille avoimia julkaisuarkistoja muodossa tai toisessa. Ne voivat olla organisaatiokohtaisia tai jaettuja järjestelmiä, kuten ammattikorkeakoulujen Theseus tai yhteiskäyttöinen Doria.

Korkeakoulujen julkaisuarkistot

Tutkimuslaitosten julkaisuarkistot

Muut julkaisuarkistot ja palvelut

Vanhoja avoimia kirjoja ja äänikirjoja

Avoimia sanakirjoja