Volter-tietokannasta löydät kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset lehdet.
Kauppalehti vuodet 1898-1939
Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista löytyvät Kauppalehden vuosien 1898-1939 numerot
Sanomalehtioppaasta löydät tietoa kirjaston hankkimista painetuista, mikrofilmatuista ja elektronisista sanomalehtiaineistoista.
Erityisesti Helsingin Sanomien ja Taloussanomien artikkelien löytämiseen löydät vinkkejä täältä
Libkey Nomad on Third Iron -yrityksen tuottama selaimen laajennusosa, joka auttaa kirjaston hankkiman aineiston löytämisessä. Mikäli menet kustantajan tai välittäjän sivulle suoraan etkä kirjaston linkkien kautta, et normaalisti pääse aineistoon käsiksi. Libkey Nomad osaa kuitenkin ilmoittaa, jos löytämäsi artikkeli on saatavilla Turun yliopiston kirjaston kautta ja tarjoaa sinulle suoran linkin artikkelin lataamiseksi:
Löydät lisätietoa selainlaajennuksesta ja asennusohjeet kirjaston BrowZine-oppaasta.
Google Scholar on kaupallinen tieteelliseen tietoon erikoistunut avoin hakukone, jota usein kutsutaan tieteelliseksi Googleksi. Käyttäessäsi Scholaria on kuitenkin hyvä muistaa, että sen tulokset muokkautuvat mm. käyttäjän aiempien hakujen, linkitysten, kaupallisten intressien ja latautumisnopeuden mukaan. Lisätietoa Google Scolarin toimintaperiaatteista löytyy Tiedonhaun oppaasta.
Sama ohje kuvana:
Tieteellisten seurain valtuuskunta on toteuttanut tieteellisten julkaisujen laadunarvioimista varten Julkaisufoorumi-hankkeen. Hankkeen tavoitteena on ollut luoda laatuluokitus tieteellisille lehdille, konferenssi- ja kirjasarjoille sekä kustantajille. Ensimmäinen luokitus on valmistunut vuoden 2011 aikana.
Luokitus kattaa kaikki tieteenalat. Tieteelliset lehdet ja sarjat on luokiteltu kolmelle tasolle:
Taso 1: eri tieteenalojen keskeisimmät kotimaiset ja ulkomaiset lehdet ja sarjat, jotka täyttävät tieteellisen julkaisukanavan määritelmän.
Taso 2: eri tieteenalojen johtavat tieteelliset lehdet ja sarjat
Taso 3: arviointipaneelit ovat voineet valita tason 2 lehdistä ja sarjoista korkeatasoisimmiksi katsomansa tasolle 3.
Haku julkaisufoorumin tasoluokituksen saaneista lehdistä, sarjoista ja kustantajista
Täältä löytyvät lehtien impact factor -luvut.
Lisätietoa impact factorien hakemisesta ja käyttämisestä
Tietokanta, johon kerätty tietoa mahdollisista saalistajalehdistä (predatory journals)
Ulrichsweb -tietokantaan on koottu tietoja erityyppisistä aikakaus- ja sanomalehdistä sekä tieteellisistä lehdistä ja sarjajulkaisuista.