Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Kauppa- ja taloustieteet

Uutta ja ajankohtaista

Kuuntele mitä kaikkea patenttien avulla voi tutkia ja seurata - lisäksi selviää eroaako patenttitiedonhaku tavallisesta tiedonhausta?

Patentit lähdemateriaalina (7:29)

Lisää tietoa patenteista löydät kirjaston patenttioppaasta

Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilla lisätietoa patenttien käyttömahdollisuuksista:

Statista-tietokanta – tilastoja, markkinadataa, tietoa kuluttajista

Haluaisitko tietää paljonko autoja myytiin Kiinassa vuosina 2010–2021?

Entä miten inflaatio on vaikuttanut ruuan hintoihin maailmanlaajuisesti?

Tai kiinnostaisiko kooste tekoälyyn liittyvistä tilastoista?

Statista-tietokannasta löytyy kansainvälistä tilastotietoa, markkinadataa ja kuluttajatutkimuksia. Statista kerää aineistoa yli 22 500 eri lähteestä: mukana on sekä avoimesti saatavilla olevaa tietoa että kaupallisten toimijoiden, mm. markkinatutkimuslaitosten laatimia tilastoja. Palvelusta löytyy sekä yksittäisiä tilastoja että tilastokoosteita, joiden avulla on helppo tutustua eri aihepiireihin ja tarvittaessa myös siirtyä alkuperäislähteisiin.

Siirry Statistaan

The Economist on saatavilla sekä e-lehtenä että painettuna. E-lehteä voi lukea kirjautumalla utu-tunnuksilla Volteriin. Siirry lukemaan lehteä

Painettua lehteä voi selailla Kauppakorkeakoulun kirjastossa. Kuluvan vuoden numerot löytyvät lehtihyllystä, mutta niitä ei lainata. Vanhempia numeroita saa myös lainaan tilaamalla ne varastosta.

 

Liikejuridiikka -lehti on nyt luettavissa Edilexin kautta. Artikkelit ovat tarjolla kokoteksteinä aina ensimmäisestä numerosta 1/2015 lähtien. Uudet numerot ovat saatavilla heti kun lehden paperiversio on ilmestynyt. Siirry lukemaan lehteä

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uusi yhteinen Kaisu-julkaisuarkisto on avattu. Kaisu sisältää Suomen Pankin, Suomen Pankin historiallisen arkiston ja Finanssivalvonnan digitoituja julkaisuja.

  • Suomen Pankki julkaisee analyysejä kotimaisesta ja kansainvälisestä taloudesta. Suomen pankin tutkimusyksikkö julkaisee tieteellisiä tutkimuksia painopistealueenaan makrotalouden ja rahoitusmarkkinoiden vuorovaikutus ja vakaus.
  • Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT) tuottaa tutkimus- ja seurantajulkaisuja Venäjän ja Kiinan talouksista.
  • Suomen pankin historiallisesta arkistosta on digitoitu keskeisiä arkistoaineistoja pääasiassa noin 100 vuoden takaa, mm. pöytäkirjoja liitteineen ja tiettyjä erikoiskokoelmia.
  • Finanssivalvonta julkaisee tiedotteita, tutkimuksia, analyysejä ja tilastoja rahoitus- ja vakuutusalalta.


Tutustu Kaisu-tietokantaan

 

Tiedonhaun koulutukset ja oppaat

MOT-sanakirjat

Mot-sanakirjat sisältävät sanakirjoja ja erikoissanastoja. Lisäksi käytössä automaattikääntäjä ja -kielentarkistaja.