Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Kasvatustieteet

Uutisia ja ajankohtaista

Kirjasto haluaa kuulla mielipiteesi. Osallistu asiakastyytyväisyyskyselyyn ja vaikuta kirjaston palveluiden kehittämiseen!

Kerro meille, mitä mieltä olet kirjaston palveluista: Kuinka tärkeänä pidät kirjaston palveluja, ovatko kirjaston aukioloajat sinulle sopivia, vastaavatko tietoaineistot tarpeitasi ja mitä toivot kirjastotiloilta tulevaisuudessa?

> Vastaa kirjaston asiakastyytyväisyyskyselyyn 

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Kysely on avoinna huhtikuun loppuun asti. Kyselyyn vastataan anonyymisti.   

Kiitos, että autat meitä kehittämään palveluitamme! Kyselyn tuloksista tiedotetaan myöhemmin kirjaston viestintäkanavissa.

Educariumin kirjastolla evaluoidaan kokoelmia - tervetuloa hakemaan poistokirjoja kärrystä

Poistot ovat normaalia kirjastotoimintaa: Ajantasaisille aineistoille tehdään säännöllisesti tilaa poistamalla vanhentuneita tai vähemmän käytettyjä teoksia. Tällä hetkellä aineistoja poistetaan myös siksi, että valmistaudutaan tiivistämään kirjaston toimintoja ja vähentämään kirjaston käytössä olevia tiloja. Tämä tavoite liittyy yliopiston tilaohjelmaan, jonka tavoitteena on tilojen tehokkaampi käyttö.

Poistokriteereitä ovat esim. kaksoiskappaleet, opintosuunnitelmasta poistuneet kurssikirjat, huonokuntoiset kirjat, sisällöltään vanhentuneet kirjat/lehdet, alhaiset käyttöluvut, vanhemmat painokset ja kirjan saatavuus e-muodossa.

Poistetut kirjat laitetaan asiakkaiden saataville kärryyn lähelle kirjaston sisääntuloa, toiseen kerrokseen vievän portaikon alle. Kirjoja saa ottaa maksutta.

Suomalaiset aineistot löytyvät edelleen Volterista ja Feeniks-kirjaston vapaakappalekokoelma Fennicasta. Kansainvälinen aineisto lähetetään Varastokirjastoon Kuopioon, jos sitä ei siellä vielä ole. Eli kaikki poistettavatkin teokset ovat vielä käden ulottuvilla. 

 
 

 

Kirjaston verkkosivuilta löydät osion "Tutustu kirjaston aineistoihin, ehdota uusia". Sivulta löydät lomakkeet hankintaehdotusten tekemiseen. Ehdotuksia voi tehdä jokainen kirjastomme asiakas. Uudet OPS 2024-2027 kurssikirjat voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

 

Tarjoamme tietoiskuja valikoiduista tietoaineistoistamme. Osallistuminen on helppoa: klikkaa linkkiä ja saavu linjoille!  Viimeisen tietoiskun aihe:

  • To 11.4. klo 9:00 Lakitutka - lainvalmistelun lähteet yhdessä paikassa

Selaile Educariumin ja Rauman Opettajankoulutuslaitoksen kirjaston kokoelmia aiheenmukaisesti

Vasemmasta sivupalkista löydät osion "Kirjaston hyllyluokitus". Osiosta löydät kasvatustieteiden kirjastojen hyllyluokat, joita klikkaamalla saat auki niihin kuuluvat kirjanimekkeet uutuusjärjestyksessä. 

Kirjasto sosiaalisessa mediassa

Linkki Turun yliopiston kirjaston Facebook-sivulle LibUniTurku.     Linkki Turun yliopiston kirjaston Instagram-sivulle LibUniTurku. LinkedIN logo.