Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Kasvatustieteet

Uutisia ja ajankohtaista

ProQuest One Education on uudenlainen tieteenalakohtainen tiedonhakualusta kasvatustieteille. Intuitiivinen ja visuaalinen käyttöliittymä auttaa opiskelijoita ja tutkijoita navigoimaan helposti eri käsitteiden ja aiheiden välillä. Tietokanta sisältää laajan valikoiman (puoli miljoonaa) kasvatustieteellisiä lähteitä: tieteellisiä artikkeleita, e-kirjoja, raportteja ja väitöskirjoja sekä videoita (opetusnäytteitä, luentoja dokumentteja).

Tietokannan sisältö on kuvailtu ERIC-tietokannan asiasanaston mukaisesti. Tämä lisää haun johdonmukaisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Lisäksi palvelussa on selailumahdollisuus viime aikoina paljon haettuihin kasvatustieteen aiheisiin (Trending Topics in Education).

Tietokanta sisältää aihesivuja monipuolisista kasvatustieteen alan aiheista (Areas of Research), kuten opetusmenetelmistä, opetusteknologioista ja oppimisteorioista. Aihesivuilla on lyhyt tiivistelmä ja koottuna laajasti aihetta käsitteleviä aineistoja (mm. tieteellisiä artikkeleita, e-kirjoja ja raportteja). Aineistot on jaoteltu ilmestymisvuoden mukaisesti.

Lisää voit lukea oppaasta: https://proquest.libguides.com/PQ1Ed/features

Palautetta koekäytöstä voit antaa lomakkeella

Educariumin kirjastolla evaluoidaan kokoelmia - tervetuloa hakemaan poistokirjoja kärrystä

Poistot ovat normaalia kirjastotoimintaa: Ajantasaisille aineistoille tehdään säännöllisesti tilaa poistamalla vanhentuneita tai vähemmän käytettyjä teoksia. Tällä hetkellä aineistoja poistetaan myös siksi, että valmistaudutaan Educariumin kirjaston muuttoon ja kirjaston tilojen tiivistämiseen Norssin keskustakampukselle muuton myötä. 

Poistokriteereitä ovat esim. alhaiset käyttöluvut, opintosuunnitelmasta poistuneet kurssikirjat, huonokuntoiset kirjat, sisällöltään vanhentuneet kirjat/lehdet, vanhemmat painokset ja kirjan saatavuus e-muodossa.

Poistetut kirjat laitetaan asiakkaiden saataville kärryyn lähelle kirjaston sisääntuloa, toiseen kerrokseen vievän portaikon alle. Kirjoja saa ottaa maksutta.

Suomalaiset aineistot löytyvät edelleen Volterista ja Feeniks-kirjaston vapaakappalekokoelma Fennicasta. Kansainvälinen aineisto lähetetään Varastokirjastoon Kuopioon, jos sitä ei siellä vielä ole. Eli kaikki poistettavatkin teokset ovat vielä käden ulottuvilla. (Uutinen päivitetty 19.2.2024.)

 
 
Aineiston hankintaehdotuksia voi tehdä jokainen kirjastomme asiakas
Selaile Educariumin ja Rauman Opettajankoulutuslaitoksen kirjaston kokoelmia aiheenmukaisesti

Vasemmasta sivupalkista löydät osion "Kirjaston hyllyluokitus". Osiosta löydät kasvatustieteiden kirjastojen hyllyluokat, joita klikkaamalla saat auki niihin kuuluvat kirjanimekkeet uutuusjärjestyksessä. 

Kirjasto sosiaalisessa mediassa

Linkki Turun yliopiston kirjaston Facebook-sivulle LibUniTurku.     Linkki Turun yliopiston kirjaston Instagram-sivulle LibUniTurku. LinkedIN logo.