Skip to Main Content
Turun yliopisto

Sähköinen tenttipalvelu: opiskelijan ohje

Tenttitilojen ohjeet ja kulku

Sähköisen tentin tilat sijaitsevat

Tenttejä voi tehdä joka päivä. Tilakohtaiset ajat näet varauskalenterista. Tenttimään pääsee myös kesällä (osa tiloista voi olla suljettu heinäkuussa). Muista varata tenttiaika etukäteen!

Tenttitilaan on opastus rakennuksen sisääntuloaulasta.

Voit tehdä Turun yliopiston Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa.  Katso tarkemmat ohjeet "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta"

Jos olet muun kuin Turun yliopiston tai Åbo Akademin opiskelija ja teet Exam-tentin Turun yliopiston tenttitilassa katso ohje tenttivierailuun Turun yliopistossa.

 

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon.
  • Aurumin lokerikko toimii koodilla ja käyttöohje löytyy lokerikoista.
  • Agoran lokerikko toimii 50 sentin kolikolla.
  • Educariumissa oleva toinen lokerikko toimii 50 sentin kolikolla ja toiseen lokerikko toimii ilman kolikkoa.
  • Teutorin ja kauppakorkeakoulun lokerot toimivat 1 euron kolikolla,

Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.

 • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen exam@utu.fi
 • Mikäli sinulla on terveydentilasta johtuva syy esim. wc-käynnille kesken sähköisen tentin, ole yhteydessä esteettömyyssuunnittelijaan esteet@utu.fi ja katso tarkemmin tenttiin liittyvistä erityisjärjestelyistä.
 • Tilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät tenttipaikoilta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla tentin keskeytymisen lomakkeella. Lomake löytyy myös Exam -palvelun etusivulta https://exam.utu.fi

 

Kulkuavaimet (kulkuoikeudet tenttitiloihin)

Kulku Exam-tenttitiloihin on Turun yliopiston kulkutunnisteella (kulku- ja tulostuslätkä tai opiskelijakortti, johon aktivoitu kulkuoikeus). Rakennuksien pääovista löytyvät puhelinnumerot, jos kulkutunniste ei toimi (ma-pe klo 8.00-15.30). Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kulku rakennuksiin samalla kulkutunnisteella. Ulko-ovet ovat avoinna ma-to klo 7.45-18.00 ja pe 7.45-16.00.

Kulkuoikeuden saaminen edellyttää, että sinulla on aktiivinen UTU-tunnus. Kulkuoikeus tulee voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista.

Voit hankkia kulkulätkän mistä tahansa Turun kampuksen IT-palvelupisteestä ja aktivoida siihen kulkuoikeuden IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella.

Voit noutaa kulkulätkän myös olevien rakennusten infopisteiltä ulko-ovien aukioloaikana ma-to klo 7.45-18.00 ja pe 7.45-16.00.  ja aktivoida lätkään samalla kulkuoikeus läheisellä yliopiston monitoimilaitteella.

 • Educariumin (Assistentinkatu 5) info-piste (1. krs)
 • Publicumin (Assistentinkatu 7) postihuone (1. krs)
 • Turun kauppakorkeakoulun (Rehtorinpellonkatu 3), info-piste (1. krs)

Jos kulkuoikeus ei toimi, ota yhteyttä: kulkuoikeudet@utu.fi 

Lisätietoja: exam@utu.fi

 

*****

Tutkinto-opiskelijat:

Ensisijainen kulkuavain on kulku- ja tulostuslätkä: Voit hankkia lätkän mistä tahansa Turun kampuksen IT-palvelupisteestä ja aktivoida siihen kulkuoikeuden IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 3 päivän kuluessa. Katso tarkempi kulku- ja tulostuslätkän ohjeistus intrasta.

Turun kampuksella opiskeleville aktivoidaan kulkuoikeudet Rauman tenttitilaan ja Raumalla opiskeleville Turun kampuksen tenttitiloihin. Porin tenttitilaan on oma kulkutunniste.

Voit käyttää myös opiskelijakorttia kulkuavaimena, jos kortissa on siru ja käyt aktivoimassa sen missä tahansa yliopiston monitoimilaitteella (linkki intraan). Aktivointi tulee voimaan 3 päivän kuluessa. Varmista aina ennen ensimmäistä tenttiä jonkin Turun tenttitilan oveen, että opiskelijakortin kulkuoikeus toimii. Jos opiskelijakortin kulkuoikeus tenttitilaan ei toimi, ota yhteyttä: kulkuoikeudet@utu.fi  

Jos olet menossa tenttiin ma-pe klo 8.00-15.30 ennen kun kulkuoikeutesi tulee voimaan, pääset sisään tenttitilaan, kun soitat rakennuksen pääovessa olevaan numeroon. Tentti tulee siis tehdä tässä tilanteessa siten, että tilapalvelumestari on päästämässä sisään.

Huom! Kun utu-tunnuksesi voimassaolo päättyy, päättyvät myös siihen liitetyt kulkuoikeudet tenttitiloihin.

Jos et pääse hakemaan kulkulätkää itse, voit valtuuttaa toisen henkilön hakemaan Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu3, https://opas.utu.fi/tukkk) ensimmäiseen tenttiisi väliaikaisen kulkukortin ja kulkulätkän, johon aktivoit itse kulkuoikeuden. Väliaikaisen kulkukortin on voimassa vain määräajan (tenttivaraukseesi asti). Aktivoi kulkulätkän itse kulkuoikeus monitoimikoneella, kun menet ensimmäiseen tenttiin.  Tämä tenttikohtainen väliaikainen kulkukortti tulee palauttaa tentin jälkeen tenttitilassa olevaan laatikkoon. Yliopistolla on oikeus laskuttaa palauttamatta jääneistä väliaikaisista korteista 50 eur.

Valtuutus tapahtuu siten, että lähetä sähköposti kulkuoikeudet@utu.fi – osoitteeseen utu-sähköpostista. Viestissä tulee ilmetä valtuutetun henkilön henkilöllisyys, joka tarkistetaan noutovaiheessa sekä omat tietosi (nimi, käyttäjätunnus ja opiskelijanumero sekä tenttivarauksesta saamasi vahvistus). Valtuuttamallasi henkilöllä tulee siis olla henkilökortti mukana.  Kortin voi hakea ma-pe klo 9.00-15.00.

 

Avoimen yliopiston opiskelijat:

Kulku tenttitiloihin on kulku- ja tulostuslätkällä. Voit hankkia lätkän mistä tahansa Turun kampuksen IT-palvelupisteestä ja aktivoida siihen kulkuoikeuden IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella. Kulkuoikeuden saaminen edellyttää, että sinulla on aktiivinen UTU-tunnus. Noudon jälkeen aktivoi lätkään kulkuoikeus läheisellä monitoimilaitteella. Kulkuoikeus tulee voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista. Katso tarkempi  kulku- ja tulostuslätkän ohjeistus intrasta.

Turun kampuksella opiskeleville aktivoidaan kulkuoikeudet Rauman tenttitilaan ja Raumalla opiskeleville Turun kampuksen tenttitiloihin. Porin tenttitilaan on oma kulkutunniste.

Huom! Kulkuoikeus tenttitiloihin on voimassa siihen asti, kun sinulla on voimassaoleva opinto-oikeus ja käyttäjätunnus avoimessa yliopistossa.

Jos olet menossa tenttiin ma-pe klo 8.00-15.30 ennen kun kulkuoikeutesi tulee voimaan, pääset sisään kun soitat rakennuksen pääovessa olevaan numeroon. Tentti tulee siis tehdä tässä tilanteessa siten, että tilapalvelumestari on päästämässä sisään.

Jos et pääse hakemaan kulkulätkää itse, voit valtuuttaa toisen henkilön hakemaan Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu3, https://opas.utu.fi/tukkk) ensimmäiseen tenttiisi väliaikaisen kulkukortin ja kulkulätkän, johon aktivoit itse kulkuoikeuden. Väliaikaisen kulkukortin on voimassa vain määräajan (tenttivaraukseesi asti). Aktivoi kulkulätkän itse kulkuoikeus monitoimikoneella, kun menet ensimmäiseen tenttiin.  Tämä tenttikohtainen väliaikainen kulkukortti tulee palauttaa tentin jälkeen tenttitilassa olevaan laatikkoon. Yliopistolla on oikeus laskuttaa palauttamatta jääneistä väliaikaisista korteista 50 eur.

Valtuutus tapahtuu siten, että lähetä sähköposti kulkuoikeudet@utu.fi – osoitteeseen yliopiston tietoihin ilmoittamastasi sähköpostista. Viestissä tulee ilmetä valtuutetun henkilön henkilöllisyys, joka tarkistetaan noutovaiheessa sekä omat tietosi (nimi, käyttäjätunnus ja opiskelijanumero sekä tenttivarauksesta saamasi vahvistus). Valtuuttamallasi henkilöllä tulee siis olla henkilökortti mukana. Kortin voi hakea ma-pe klo 9.00-15.00.

Lue lisää Opiskelu avoimessa yliopistossa -sivulta (ks. Ohjeita opiskelijoille).

Tenttitila ja kulkuavaimet

Sähköiset tentit tehdään Porin yliopistokeskuksessa, luokka 123 (1. krs), Pohjoisranta 11 A. Tenttitila on auki joka päivä klo 8-20.. Tenttitila on avoinna myös kesällä. Muista varata tentti etukäteen.

Tenttitilaan pääsee henkilökohtaisella sähköavaimella:

 • Palvelukeskus lisää tutkinto-opiskelijoiden ja henkilökunnan sähköavaimeen automaattisesti kulkuoikeuden tilaan.
 • Jos et ole Porin yliopistokeskuksen opiskelija muista hakea sähköavain hyvissä ajoin ennen tentin alkamista, erityisesti jos teet tentin illalla, viikonloppuna tai pyhäpäivinä. Sähköavaimen voi noutaa vain palvelukeskuksesta arkisin klo 8-16. Mahdolliset poikkeusaukioloajat voit tarkistaa sivulta Porin yliopistokeskuksen palvelukeskus. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi avainta noudettaessa (ajokortti, passi tai kuvallinen henkilökortti). Kukaan muu ei voi noutaa sähköavainta puolestasi.
 • Jos käytät tenttitilaan kulkuun laina-avainta, palauta se laatikkoon, joka on vasemmanpuoleisessa tuulikaapissa pääovien sisäpuolella tai palvelukeskuksen infoon sen aukioloaikana. Palautumattomista laina-avaimista veloitetaan lainasopimuksen mukaisesti.
 • Tutustu tarkemmin seuraaviin ohjeisiin: Porin yliopistokeskuksen kulkuohje (ucpori.fi).

Voit tehdä Turun yliopiston Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa.  Katso tarkemmat ohjeet "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta"

 

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon. Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.
  • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen exam@utu.fi
  • Mikäli sinulla on terveydentilasta johtuva syy esim. wc-käynnille kesken sähköisen tentin, ole yhteydessä esteettömyyssuunnittelijaan esteet@utu.fi ja katso tarkemmin tenttiin liittyvistä erityisjärjestelyistä.
 • Tilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorista ja koneesta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla tentin keskeytymisen lomakkeella. Lomake löytyy myös tenttipalvelun etusivulta https://exam.utu.fi

Tenttitila ja kulkuavaimet

Sähköiset tentit tehdään Raumalla Opettajankoulutuslaitoksen Päärakennuksessa, 1. krs, huoneen numero 115. Seminaarinkatu 1. Opiskelijoiden kulkuoikeudet ovat voimassa klo 7.30-22.00. Myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kulku rakennukseen ja Exam-tenttitilaan on Turun yliopiston aktivoidulla kulkutunnisteella (kulku- ja tulostuslätkä tai opiskelijakortti).

Tenttiä voi joka päivä klo 8.00 - 22.00. Tenttitila on avoinna myös kesällä. Muista varata tentti etukäteen!

Tutkinto-opiskelijat: 

 • Voit kulkea tenttitilaan kulku-ja tulostuslätkällä tai  sirullisella opiskelijakortilla. Kulkulätkään ja sirulliseen opiskelijakrttiiin tulee aktivoida kulkulupa millä tahansa yliopiston monitoimilaitteella. Myös Turun kampuksella opiskeleville aktivoidaan kulkuoikeudet Rauman tenttitilaan ja Raumalla opiskeleville Turun kampuksen tenttitiloihin. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 1-3 päivän aikana.
 • Raumalta kulkulätkän voi hankkia Rauman kampuksen päärakennuksesta tilapalveluiden huoneesta H124 (Timo Anttila puh. 050 5201609)  ja aktivoida siihen kulkuoikeuden monitoimikoneella. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 1-3 päivän aikana ja toimivat myös Turun tenttitilohin. Kulkulätkiä ei voi noutaa Raumalta 3.7.-15.8. ja viikolla 52 (kulkulätkän voi noutaa Turun IT-tukipisteistä).
 • Jos olet rekisteröinyt tulostuslätkän tai opiskelijakortin yliopiston tulostuspalvelua varten, ovat myös kulkuoikeudet kunnossa. 

Avoimen yliopiston opiskelijat: 

 • Voit kulkea tenttitilaan kulku-ja tulostuslätkällä. Kulkulätkään tulee aktivoida kulkulupa millä tahansa yliopiston monitoimilaitteella.  Myös Turun kampuksella opiskeleville aktivoidaan kulkuoikeudet Rauman tenttitilaan ja Raumalla opiskeleville Turun kampuksen tenttitiloihin. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 1-3 päivän aikana.
 • Raumalta kulkulätkän voi hankkia Rauman OKL:n päärakennuksesta tilapalveluiden huoneesta H124 (Timo Anttila puh. 050 5201609) ja aktivoida siihen kulkuoikeuden monitoimikoneella. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 1-3 päivän aikana ja toimivat myös Turun tenttitilohin. Kulkulätkiä ei voi noutaa Raumalta 3.7.-15.8. ja viikolla 52 (kulkulätkän voi noutaa Turun IT-tukipisteistä).

Voit tehdä Turun yliopiston Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa.  Katso tarkemmat ohjeet "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta"

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon. Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.
  • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen exam@utu.fi
  • Mikäli sinulla on terveydentilasta johtuva syy esim. wc-käynnille kesken sähköisen tentin, ole yhteydessä esteettömyyssuunnittelijaan esteet@utu.fi  ja katso tarkemmin tenttiin liittyvistä erityisjärjestelyistä.
 • Tilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorista ja koneesta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla tentin keskeytymisen lomakkeella. Lomake löytyy myös tenttipalvelun etusivulta https://exam.utu.fi

Tenttitila ja kulkuavaimet

 • Vaasan tenttitilassa sijaitsee Åbo Akademin tiloissa Academill rakennuksessa (Strandgatan 2, 2 kerros, E2). Tenttiä voi ma-pe klo 8.00-20.00. Tilassa on yksi Exam-kone.
 • Tilaan ja rakennukseen pääsee PIN-koodilla. Sama PIN-koodi käy sekä tenttitilaan että Academill-rakennuksen ulko-oveen, Rantakatu 2. Tarkista aina pin-koodi varauksestasi exam.utu.fi-sivulta, kohdalta ”Tilaohjeet”,  samana päivänä kun käyt tenttimässä, koska pin-koodi vaihdetaan säännöllisesti).

Voit tehdä Turun yliopiston Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa.  Katso tarkemmat ohjeet "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta"

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon. Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.
  • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen exam@utu.fi
  • Mikäli sinulla on terveydentilasta johtuva syy esim. wc-käynnille kesken sähköisen tentin, ole yhteydessä esteettömyyssuunnittelijaan esteet@utu.fi  ja katso tarkemmin tenttiin liittyvistä erityisjärjestelyistä.
 • Tilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorista ja koneesta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla tentin keskeytymisen lomakkeella. Lomake löytyy myös tenttipalvelun etusivulta https://exam.utu.fi