Skip to Main Content
Turun yliopisto

Sähköinen tenttipalvelu: opiskelijan ohje

Exam -tenttitilojen koronaohjeet

Exam-tenttitilojen hygienia- ja kulkuohjeet

Sähköisen tentin tiloissa käytetään yliopistolla annetun suosituksen mukaisesti aina kasvomaskeja.

Maskin voi tarvittaessa vaihtaa tentin aikana. Maskeja on saatavilla tenttitiloissa. Opiskelija voi käyttää myös omaa maskiaan. Maskeja, käsidesiä ja desinfiointiliinoja löytyy tenttitiloista. Ennen maskirasiaan tai siellä olevaan maskiin koskemista käyttäjän tulee desinfioida kätensä käsidesillä.

Maskisuosituksen voimassa ollessa tenttitilaan saa viedä myös korkillisen etiketittömän juomapullon.

Ohjeet maskeista ja maskien käytöstä kansalaisille ovat THL:n sivuilla.  Mahdolliset lisätietotarpeet ja kysymykset pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi.  

Pese aina ennen tenttiin menoa kädet ja pyyhi desifioivilla liinoilla näppäimistö, hiiri ja kosketuspinnat. Tiloissa huolehditaan turvaetäisyyksistä.

Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus heti, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi aikana.

Myös yliopiston ulko-ovet ovat lukossa ja opiskelijoiden kulkuoikeudet ovat voimassa klo 7-22.  Kulku Exam-tenttitiloihin on aina Turun yliopiston kulkutunnisteiden avulla (kulku- ja tulostuslätkä tai opiskelijakortti, johon aktivoitu kulkuoikeus). Rakennuksien pääovista löytyvät puhelinnumerot, jos kulkutunniste ei toimi (ma-pe klo 8.00-15.30). Myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kulku rakennuksiin kulkutunnisteella.

Kulkulätkän saavat Turun kampuksen tenttitiloihin tutkinto-opiskelijat ja avoimen yliopiston opiskelijat. Turun kampuksella aktivoitu kulkulätkä toimii myös Rauman tenttitilaan ja Raumalla aktivoitu kulkulätkä toimii myös Turun kampuksen tenttitiloihin. Ks. alla Rauman tilaa koskeva ohje. Porin kampukselle kulkulätkä annetaan vain Porin kampuksen opiskelijoille, muiden tulee tehdä tentti Porin kampuksella arkipäivisin klo 8-16 (ks. tarkemmin Porin tilaohjeesta).

Muiden korkeakoulujen opiskelijat saavat väliaikaisen kulkukortin Turun kauppakorkeakoulun infosta. Katso tästä tarkempi ohje kulkukortin hakuun.

Rakennuksien pääovista löytyy myös puhelinnumerot, jos kulkutunniste ei toimi (ma-pe klo 8.00-15.30).

Jos sinulla TY:n opiskelijana tai avoimen opiskelijana (huom! Porin tilan ohje) ei ole henkilökohtaista kulkulätkää, voit noutaa kulkulätkäsi IT-palvelupisteiltä Turun kampuksella ma-pe klo 8.00-15.30. ja Rauman kampuksella klo 8.00-15.00. Kulkulätkiä ei voi noutaa Raumalta viikolla 52. Noudon jälkeen aktivoi lätkään kulkuoikeus läheisellä monitoimilaitteella. Kulkuoikeus tulee voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista. Kulkuoikeuden saaminen edellyttää, että sinulla on aktiiviset UTU-tunnukset. Rakennuksien pääovista löytyvät puhelinnumerot, johon soittamalla pääset hakemaan kulkutunnistetta (ma-pe klo 8.00-15.30).

Educarium (Assistentinkatu 5)

 • IT-palvelupisteen ulkopuolella (4. krs)
 • Infopisteen ulkopuolella (1. krs)

Medisiina (Kiinanmyllynkatu 10 B2)

 • IT-palvelupisteen ulkopuolella (2. krs)

Natura (yliopistonmäki)

 • IT-palvelupisteen ulkopuolella (2. krs)
 • Infopisteen ulkopuolella (1. krs) (ma-pe klo 9.00-12.00)

Turun kauppakorkeakoulu (Rehtorinpellonkatu 3)

 • IT-palvelupisteen ulkopuolella (1. krs)

Porin yliopistokeskus (Pohjoisranta 11 A)

 • Yliopistokeskuksen infosta pyydettäessä
 • Kulkulätkä annetan vain Porin kampuksen opiskelijoille. Muiden kuin Porin tutkinto-opiskelijoiden voivat tehdä tentin arkipäivinä siten, että tentti alkaa klo 16 mennessä. Ks. tarkemmin Porin tenttitilan ohje.

Rauma (Seminaarinkatu 1) Kulkulätkiä ei voi noutaa Raumalta viikolla 52.

 • Päärakennus, tilapalveluiden huone H124
 • Kulkuoikeus Rauman tiloihin aktivoituu Rauman ja Turun kampuksen opiskelijoille ja kaikille avoimen yliopiston opiskelijoille.
 • Raumalla aktivoidut kulkutunnisteet toimivat myös Turun kampuksen tenttitiloihin.

Tiedoksi koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville:  Exam-tenttitiloihin on toteutettu harvennettu sijoittelu, tehostettu siivous ja käsihygieniamahdollisuus.  Jos katsot, ettei Exam-tilojen käyttö ole riittävän turvallista kohdallasi, ole yhteydessä esteettömyyssuunnittelijaan, esteet@utu.fi, selvitä tilanteesi ja toimita hänelle dokumentti riskiryhmään kuulumisestasi (lääkärintodistus tai kopio Kela-kortista sairausmerkinnällä).  Huomioithan, ettei erityisjärjestelyä voi vaatia koronapelon tms. perusteella. Myöskään kuuluminen samaan talouteen riskiryhmiin kuuluvan kanssa ei oikeuta erityisjärjestelyihin.  Esteettömyyssuunnittelija tekee tilanteesi perusteella esteettömyyssuosituksen, joka oikeuttaa joko erityistenttitilan käyttöön tai vaihtoehtoiseen suoritustapaan, jotka sinun on sovittava suosituksen saatuasi kurssin opettajan kanssa.

Erityistenttitilassa Pub 418 tentin voi tehdä yksi opiskelija kerrallaan, tilassa on tehostettu siivous ja käsihygieniamahdollisuus. 

 

Lisätietoja: exam@utu.fi

Mikä on sähköinen tenttipalvelu?

Palvelun käyttöehdot

Käyttäessäsi sähköistä tenttipalvelua sitoudut noudattamaan käyttöehtoja. Ehdot tiivistettynä:
 1. Sähköisessä tentissä noudatetaanTurun yliopiston opintojohtosääntö.
 2. Sähköisen tentin yleiset periaatteet
 3. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.
 4. Sähköisessä tentissä on voimassa Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.
 5. Tietosuojalain (1050/2018) mukainen sähköisen tenttipalvelun tietosuojailmoitus sekä sähköisen tenttipalvelun videovalvonnan tietosuojailmoitus
 6. Turun yliopiston EXAM-järjestelmän saavutettavuusseloste