Skip to main content

Sähköinen tenttipalvelu: opiskelijan ohje

Exam -tenttitilat avataan 18.5.

Exam-tenttejä pääsee tekemään 18.5. lähtien.

Pese ennen tenttiin menoa kädet ja pyyhi desifioivilla liinoilla näppäimistö, hiiri ja kosketuspinnat. Tiloissa huolehditaan turvaetäisyyksistä.

Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus heti, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi aikana.

Kulku yliopistojen rakennuksiin ja Exam-tenttitiloihin onnistuu vain Turun yliopiston kulkutunnisteiden avulla Exam-tenttiin ilmoittautuneille (lainattavat kulkukortit eivät ole käytössä). Rakennuksiin kulku on pääovista, joista löytyy myös puhelinnumerot, jos kulkutunniste ei toimi (ma-pe klo 8-15.30).

Jos sinulla ei ole henkilökohtaista kulkulätkää, voit hakea Natura rakennuksen infopisteestä (yliopistonmäellä) kulkulätkän ja aktivoida siihen monitoimikoneella kulkuoikeuden. Kulkuoikeuksia voi hakea ma-pe klo 9.00-12.00. Soita Naturan pääovessa olevaan numeroon, niin pääset sisään. Ota henkilötodistus mukaan! Kulkuoikeus tulee voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista. 

Poistu tenttitilasta ja rakennuksesta heti tentin jälkeen.

Mikäli kuulut koronaviruksen riskiryhmiin, ole yhteydessä tentin vastuuopettajan vaihtoehtoisen arviointitavan toteuttamisesta.  Jos Exam-tilojen käyttö ole riittävän turvallista koranaviruksen riskiryhmiin kuuluville siitä huolimatta, että tiloihin on toteutettu harvennettu sijoittelu, tehostettu siivous ja käsihygieniamahdollisuus, yliopisto sitoutuu järjestämään näille opiskelijoille vaihtoehdon exam-tentille.  Opiskelijan on dokumentoitava kuuluvansa riskiryhmään (esim. lääkärintodistus tai Kela-kortti sairausmerkinnällä) eikä erityisjärjestelyä voi vaatia koronapelon tms. perusteella. Myöskään kuuluminen samaan talouteen riskiryhmiin kuuluvan kanssa ei oikeuta erityisjärjestelyihin.

Erityistenttitilassa Pub 418 tentin voi tehdä yksi opiskelija kerrallaan, tilassa on tehostettu siivous ja käsihygieniamahdollisuus. 

 

Lisätietoja: exam@utu.fi

Mikä on sähköinen tenttipalvelu?

Palvelun käyttöehdot

Käyttäessäsi sähköistä tenttipalvelua sitoudut noudattamaan käyttöehtoja. Ehdot tiivistettynä:
  1. Sähköisessä tentissä noudatetaan Turun yliopiston opintojohtosääntö (pdf).
  2. Sähköisen tentin yleiset periaatteet
  3. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.
  4. Sähköisessä tentissä on voimassa Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.
  5. Tietosuojalain (1050/2018) mukainen sähköisen tenttipalvelun tietosuojailmitus sekä sähköisen tenttipalvelun videovalvonnan tietosuojaseloste (pdf)