Oletko jo tutustunut kirjaston hankkimiin tekoälysovelluksiin, jotka auttavat tieteellisen tiedon löytämisessä?
Scopus AI on Scopus-tietokantaan integroitu tekoälysovellus, jonka avulla voi hakea tietoa luonnollisella kielellä esitettyjen kysymysten avulla – myös suomeksi. Sovellus tuottaa vastauksia hyödyntäen tietokannassa olevien artikkeleiden tiivistelmiä ja ehdottaa jatkokysymyksiä samasta aiheesta. Scopus AI auttaa tiedonhakijaa myös luomalla käsitekarttoja ja listauksia aihepiirin keskeisistä tutkijoista.
Research Assistant on Web of Science -tietokantaan integroitu tekoälysovellus, jonka avulla voi hakea tietoa luonnollisella kielellä esitettyjen kysymysten avulla – sovellukselta voi kysyä ja saada vastauksia myös suomeksi.
Research assistant auttaa perehtymään tiettyyn aiheeseen, luomaan käsitekarttoja kirjallisuuskatsauksen luomista varten tai etsimään sopivan lehden oman artikkelin julkaisukanavaksi. Sovellus ehdottaa myös syventäviä lisäkysymyksiä ja listaa keskeisiä tutkijoita ja julkaisuja.
Keenious on tekoälypohjainen työkalu, jonka avulla voi etsiä artikkelin, tekstin tai julkaisun url-osoitteen perusteella aiheeseen liittyviä artikkeleita. Keenious toimii sekä verkkoselaimessa että Word-tekstinkäsittelyohjelmassa.
Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle on tarjolla maksullinen Keenious Plus -versio.
Libkey Nomad on Third Iron -yrityksen tuottama selaimen laajennusosa, joka auttaa kirjaston hankkiman aineiston löytämisessä. Mikäli menet kustantajan tai välittäjän sivulle suoraan etkä kirjaston linkkien kautta, et normaalisti pääse aineistoon käsiksi. Libkey Nomad osaa kuitenkin ilmoittaa, jos löytämäsi artikkeli on saatavilla Turun yliopiston kirjaston kautta ja tarjoaa sinulle suoran linkin artikkelin lataamiseksi:
Löydät lisätietoa selainlaajennuksesta ja asennusohjeet kirjaston BrowZine-oppaasta.
Turun kauppakorkeakoulun tiloissa sijaitsee TSE Finance Lab, jossa on käytössä rahoituksen tietokantoja ja ohjelmia datan käsittelyyn:
- Refinitiv Workspace / Datastream & SDC Platinum
- Bloomberg Terminal
- R/RStudio, Eviews, Stata, Matlab, SAS
Haluaisitko kuunnella kirjoja johtamisesta ja esihenkilötyöstä? Alma Talentin Verkkokirjahyllyn käytetyimpiä kirjoja on nyt saatavilla äänikirjoina - kuuntele esim.:
Paula Kilpinen: Inhimillinen strategia (2022)
Hille Korhonen – Tytti Bergman: Johtaja muutoksen ytimessä (2019)
Tapio Aaltonen – Pirjo Ahonen – Jaakko Sahimaa: Johda merkitystä (2020)
Huom! Klikkaa kirjan oikean yläreunan ”Kuuntele äänikirjana” -linkkiä.
Kevään 2024 kandi- ja graduvaiheen tiedonhankinnan koulutukset järjestetään Moodle-kursseina. Kysy lisätietoja omalta ohjaajaltasi tai osoitteesta tietopalvelu@utu.fi
Mot-sanakirjat sisältävät sanakirjoja ja erikoissanastoja. Lisäksi käytössä automaattikääntäjä ja -kielentarkistaja.