Skip to main content
Turun yliopiston kirjasto

UTUCRIS

Tarkista julkaisulistasi ja lisää puuttuvat tiedot järjestelmään

Kirjasto tuo tutkimustietojärjestelmään Turun yliopistossa ja Turun yliopistollisessa keskussairaalassa tehdyn tutkimuksen tiedot Web of Sciencesta, Scopuksesta, Medicistä ja Artosta. Tutkijat toimittavat tiedot tutkimuksesta, jota ei löydy näistä tietokannoista.

Tarkista julkaisulistasi ajantasaisuus joko

1. Kirjautumalla tutkimustietojärjestelmään

tai

2. Avaamalla intranetissä tutkijan CV:n (vaatii sisäänkirjautumisen)

Seuraa julkaisulistaasi ajankohtaisesti ja toimita puuttuvat tiedot kirjastolle joko verkkolomakkeella tai suoraan tutkimustietojärjestelmässä.

Sinun täytyy todennäköisesti toimittaa tiedot itse, jos...

 • Kyseessä on suomenkielinen julkaisu
 • Kyseessä on jokin muu julkaisu kuin tieteellinen artikkeli (esim. kirja tai raportti)
 • Julkaisua ei ole indeksoitu Web of Scienceen, Scopukseen, Mediciin tai Artoon vuoden loppuun mennessä
 • Julkaisuasi ei löydy tutkimustietojärjestelmästä vuoden loppuun mennessä

Julkaisutiedot voi toimittaa heti kun artikkeli tai kirja on hyväksytty julkaistavaksi.

Kirjasto validoi tiedot, jonka jälkeen ne siirtyvät kansalliseen VIRTA-julkaisutietopalveluun ja Juuli-julkaisutietoportaaliin.

VIRTA-julkaisupalvelun tietoa käytetään muun muassa Suomen Akatemian tutkimusrahoitukseen liittyvään raportointiin.

Tutkimustietojen lisääminen

Verkkolomake on nopea ja näppärä tapa ilmoittaa julkaisutiedot kirjastolle. Bibliografisten tietojen lisäksi lomake pyytää sinulta myös vertaisarvioinnin läpi käynyttä tai viimeistä hyväksyttyä versiota käsikirjoituksestasi rinnakkaistallennettavaksi tutkimustietojärjestelmään. Kirjasto validoi tiedot ja tarkistaa kustantajan luvan käsikirjoituksen rinnakkaistallentamiselle.

Julkaisutietojen ilmoituslomake

HUOM! Kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla niitä.

1. Tutkimustietojärjestelmään pääsee osoitteesta http://research.utu.fi.
Järjestelmään kirjaudutaan LOGIN-linkistä, josta pääsee suoraan omalle tutkijasivulle, mikäli on jo kirjautunut yliopiston verkkoon. Ulkopuolelta kirjauduttaessa järjestelmä kysyy UTU-tunnusta ja salasanaa.

Kirjautuminen tutkimustietojärjestelmään osoitteessa http://research.utu.fi

2. Uusia julkaisuja pääsee lisäämään oikealla ylhäällä olevasta Lisää uusi -painikkeesta.
Avautuvasta ikkunasta valitaan Julkaisu.

Aloita julkaisun lisäys "Lisää uusi" painikkeesta.

3. Valitse aluksi julkaisutyyppi. Julkaisutyyppien kuvaukset näkyvät oikealla olevassa ikkunassa, kun hiiren vie julkaisutyypin nimen kohdalle:

Valitse ensimmäisenä julkaisutyyppi

Julkaisutyyppien kuvaukset löytyvät myös julkaisutietojen tutkijaohjeistuksesta.
Julkaisutyyppiasioissa voi kysyä neuvoa kirjaston tutkimustietojärjestelmätiimiltä (researchportal@utu.fi).

4. Täytä julkaisun perustiedot. Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia tietoja.

Tekijät ja org.kytkökset Turun yliopistossa -kohdassa on oma organisaatiokytkös valmiina. Muut Turun yliopiston tekijät lisätään plus (+) -painikkeesta avautuvalla hakukentällä, jokainen erikseen.
On tärkeää, että haet organisaatiokytköksen muillekin Turun yliopiston tekijöille, jolloin julkaisu näkyy heille kaikille. (Kaikkien yliopistomme tekijöiden ei tarvitse kirjata julkaisua erikseen.)

Julkaisutyypistä riippuen lehden tai kustantajan nimen haku aloitetaan klikkaamalla plus(+) -painiketta.

Avautuneeseen hakukenttään kirjoitetaan lehden tai kustantajan nimi ja haetaan suurennuslasi-painikkeella. Kustantajaa hakiessa on hyvä huomata, että tietoja voi olla usealla eri välilehdellä (välilehtien määrä näkyy oikeassa yläkulmassa, välilehdillä pääsee liikkumaan nuolien avulla).

Hae julkaisun lehti- tai kustantakytkös nimellä ja klikkamalla + painiketta.

HUOM! Valittavan kustantajan ISBN-kohdassa on kustantajan ISBN, joka on eri kuin kirjan ISBN (selvästi lyhyempi kuin kirjan). Kustantajalla voi olla monta eri ISBN:ää samassa tietueessa. (Kirjan ISBN:llä on oma paikka toisaalla.) Nimen ja ISBN:n välissä oleva numero kertoo kustantajan JUFO-tason:

Kustantajalla on tyypillisesti useita ISBN-numeroita.

Vinkki kustantajan tunnistamiseen: kustantajan tunnistaa kirjan ISBN:stä. ISBN-tunnuksen alun kaksi (10-numeroinen ISBN) tai kolme (13-numeroinen ISBN) numerosarjaa on kustantajan ISBN, tunnuksen kaksi viimeistä osaa ovat kirjan yksilöintitietoja.

Lehden nimeä hakiessa kannattaa valita vaihtoehto (jos on useita), jossa näkyy ISSN ja numerollinen Jufo-taso.

Lehden tai kustantajan nimi täytyy muistaa lisätä lomakkeeseen +-painikkeella.

Mikäli lehteä tai kustantajaa ei ole vielä järjestelmässä, lisää sen tiedot kommenttikenttään jotta kirjasto validoi uuden julkaisukanavan.
 

Julkaisun kokoteksti ja saatavuus *
HUOM!  Yleensä kustantajan kokotekstiä (PDF) ei saa käyttää. Valtaosa lehdistä ja osa kirjojen kustantajista sallii julkaisun käsikirjoitusversion tallentamisen, joten sen voi tallentaa lomakkeeseen ja kirjasto varmistaa voiko sen rinnakkaistallentaa järjestelmään.
Avoin saatavuus * -kohta on pakollinen. Valitse alasvetovalikosta sopiva vaihtoehto, mutta jos asia on epäselvä, niin En tiedä -vaihtoehto:

Julkaisun avoin saatavuus valitaan alasvetolaatikosta.

DOI tai verkko-osoite

Merkitse julkaisun DOI-tunniste, jos sellainen on. DOI:n avulla julkaisu löytyy, vaikka siihen johtava verkko-osoite puuttuisi. Merkitse pelkkä 10.-alkuinen merkkisarja, ilman etuliitteitä kuten doi: tai http://dx.doi.org. Jos julkaisulla ei ole DOI-tunnistetta, anna julkaisun verkko-osoite.

DOI-tunniste ja verkko-osoite

Julkaisun rinnakkaistallennus *
Julkaisun rinnakkaistallennuskohta on myös pakollinen tieto. Jos tallensit hyväksytyn käsikirjoituksen lomakkeeseen, valitse vaihtoehto Julkaisuni on rinnakkaistallennettu:

Rinnakkaistallennusvaihtoehdot

Comments-kenttään voi lisätä julkaisua koskevia kysymyksiä tai täyttämiseen liittyviä epäselvyyksiä validoijalle tiedoksi, esimerkiksi miten jokin kohta pitäisi täyttää. Kommentit eivät tule näkyviin tutkimustietojärjestelmän julkiselle puolelle.

Ministeriön vaatimat luokittelut *
Ministeriö kerää erilaisia tilastotietoja julkaisuista. Jos julkaisu on tehty yhteistyössä jonkin toisen tahon kanssa (esim. toinen yliopisto/yritys yms.) niin ruksaa asianomainen kohta.
Julkaisun kansainvälisyys * -kohdassa ilmoitetaan tieto siitä, onko julkaisu kotimainen vai kansainvälinen.
Mikäli kyseessä on artikkeli, kansainvälinen yhteisjulkaisu * -kohta täytetään artikkelin kirjoittajien mukaan (ei koko teoksen, jos kyseessä on kirja-artikkeli).
Julkaisun tieteenala * on myös pakollinen tieto ja se valitaan julkaisun sisällön mukaan. Tieteenalan lisääminen aloitetaan plus(+) -painikkeesta. Luokitukseen pääsee klikkaamalla AZ-kuvaketta:

Tieteenalan valinta

Avautuvasta listauksesta lisätään tieteenala/t plus-painikkeella. Tieteenalaa haettaessa on hyvä huomata, että tietoja on usealla eri välilehdellä (välilehtien määrä näkyy oikeassa yläkulmassa, välilehdillä pääsee liikkumaan nuolien avulla).

5. Lopuksi julkaisu tallennetaan. Kuluvan ja edellisen vuoden julkaisutiedot siirretään kirjaston validoitavaksi, jolloin valitaan Tallenna valmis -vaihtoehto. Tallennusvaiheessa avautuu Aseta tila -valintaikkuna:

Julkaisun tallentaminen validoitavaksi

Valitse tässä Valmis kirjaston validoitavaksi -vaihtoehto.

Jos julkaisu on ilmestynyt ennen vuotta 2010 tai se on tehty toiseen organisaatioon, valitse Vanha (ennen 2010) tai ei TY julkaisu -vaihtoehto. Huomaa, että kirjasto ei tarkasta näiden julkaisujen tietoja.
Tilan valitsemisen jälkeen klikkaa Done -painiketta. Tämän jälkeen järjestelmä tarkastaa, että kaikki pakolliset tiedot on täytetty. Jos julkaisulomakkeessa ei ole kaikkia pakollisia tietoja, järjestelmä ei pysty tallentamaan sitä vaan listaa puutteet näkyville:

Ilmoitus puutteellisista tiedoista

Puuttuvat tiedot pääsee lisäämään palaamalla tallennuslomakkeeseen Close-painikkeella. Kun kaikki pakolliset tiedot on lisätty, klikkaa uudestaan Tallenna valmis -painiketta, valitse sama tilavaihtoehto kuin aiemmin ja klikkaa taas Done-painiketta.

Tämän jälkeen julkaisu on valintasi mukaan joko kirjaston validoitavana tai julkisesti näkyvissä (vanha tai muualle tehty julkaisu) tutkimustietojärjestelmässä ja profiilisivuillasi.

Omien julkaisujen tuominen tietokannoista: ohjeet

Julkaisutietojen tuominen tutkimustietojärjestelmään on mahdollista seuraavista tietokannoista: Web of Science, Scopus ja PubMed. Jos julkaiset pääasiassa sellaisissa julkaisukanavissa, jotka on indeksoitu johonkuhun näistä tietokannoista, voit tuoda julkaisutietosi lähes täydellisinä suoraan tietokannoista. 

Ohjeen kuvat avautuvat suuremmiksi klikkaamalla. 

1. Kirjaudu tutkimustietojärjestelmään ja klikkaa oikealla ylhäällä "Add new” ► "Publication". 

Valitse: Lisää uusi julkaisu

2. Valitse “Import from” ► “external sources".

3. Valitse +-painikkeesta voimassa oleva affiliaatiokortti, jolle haluat kiinnittää julkaisusi.

4. Valitse alla olevasta valikosta lähde eli tietokanta (Web of Science, Scopus tai PubMed), josta haluat tuoda julkaisusi.

5. Authors-hakukentässä näkyy oletuksena sukunimi ja etunimen ensimmäinen kirjain. Jätä nimi tähän kirjoitusasuun.

6. Aseta tuotaville julkaisuille haluamasi aikaväli (esim. 2017–2019).

Importoitavien julkaisujen hakuvaihtoehdot

7. Klikkaa ”Search”. Jos julkaisuja on paljon, haussa voi kestää tovi.  

8. Valitse avautuvasta listasta julkaisut, jotka haluat tuoda. Jos oikean reunan ”Action to be performed” -marginaalissa lukee ”Possible duplicate” tai ”Already your publication”, julkaisu on todennäköisesti jo järjestelmässä, eikä sitä tarvitse tuoda. 

9. Huomioi, että jos julkaisuja on yli kymmenen, ne jakautuvat usealle välilehdelle.

Importoitujen julkaisujen selausnäkymä

10. Kun olet valinnut kaikki ne julkaisusi, jotka haluat tuoda järjestelmään, klikkaa "Validate".

11. Saat listan valitsemistasi julkaisuista. Klikkaa "Confirm".

12. Nyt näet tiedon siitä, montako julkaisua on tuotu järjestelmään. Jos haluat tallentaa ne toistaiseksi luonnostilassa, klikkaa ”Done”. Voit palata myöhemmin muokkaamaan julkaisujasi. Jos aiot muokata niitä heti, klikkaa ”Validate your publications”, jolloin pääset tarkastelemaan tuotuja julkaisuja yksi kerrallaan.

13. Jos palaat muokkaamaan julkaisuja myöhemmin, löydät ne menemällä päävalikon kohtaan “Publications” ► “Publications”. Pudotusvalikosta valitse näyttötavaksi ”Date edited (descending order)”.

14. Muokkaustilassa alkuperäisen julkaisun on hyvä olla saatavilla tietoja tarkistettaessa vaikkapa toisella välilehdellä. Täytä tai korjaa seuraavat kohdat:

 • Valitse oikea julkaisutyyppi. Tavallisesti oletustyyppinä on A1, mutta tämä ei ole aina oikein. Tarkista julkaisutyyppi OKM:n ohjeistuksestaTee tämä ensimmäisenä, koska julkaisutyyppi määrää, mitä tietoja ja missä muodossa niitä kerätään. 

Julkaisutyyppi voidaan vaihtaa

 • Tekijät: Täydennä kenttään kaikkien tekijöiden koko nimet (Sukunimi Etunimi) oikeassa järjestyksessä. Huom! Älä käytä pilkkua muutoin kuin erottamaan tekijät toisistaan.
 • Lisää julkaisun kieli.
  Valitse julkaisun kieli
 • Jos julkaisulla on lisäksesi muita tekijöitä, joilla on Turun yliopiston affiliaatio, lisää heidät+-painikkeesta. Muista valita oikea ja voimassa oleva affiliaatiokortti! Jos henkilöllä on useampia voimassa olevia affiliaatioita, valitse alaspesifisin eli mieluummin oppiaine- kuin laitostason kortti, mutta mieluummin laitos- kuin tiedekuntatason kortti jne.
 • Täytä lehden/emojulkaisun/konferenssin tiedot: ISSN/ISBN, lehden vuosikerta sekä numero tai e-julkaisun yhteydessä artikkelin numero.
 • Valitse julkaisun Open Access -status. Voit katsoa emojulkaisun OA-statuksen esimerkiksi DOAJ:sta. Jos olet epävarma, valitse ”No answer”.
 • Onko julkaisu rinnakkaistallennettu?
 • DOI-numero (lyhyt muoto).
 • Kansallinen yhteistyö.
 • Kansainvälinen yhteistyö ja kansainvälinen julkaisu.
 • Tieteenala (väh. yksi).

Kun olet täyttänyt tarvittavat kohdat, klikkaa ”Save finished” ja valitse ”For validation by library”. Huomaa, että jos pakollisia tietoja puuttuu, järjestelmä ei anna tallentaa julkaisua.

Kun julkaisu on tallennettu validoitavaksi, saat sähköpostilla varmistusviestin ja pyynnön lähettää viimeisin (ei kustantajan formatoima) versio julkaisustasi rinnakkaistallentamista varten.

Näin pääset muokkaamaan julkaisujasi Converiksessa:

 1. Kirjaudu sisään Converikseen ja valitse päävalikosta ”Publications”.
  Valise vasemman reunan päävalikosta Publications
 2. Valitse julkaisulistan yllä olevasta pudotusvalikosta ”Date edited (descending order)”, jotta viimeksi tuotu julkaisu näkyy listan ensimmäisenä.
  Voit järjestää julkaisut niiden editointipäivän mukaan.
 3. Klikkaa ”Edit” ja noudata seuraavaa ohjetta:
 • alkuperäisen julkaisun on hyvä olla saatavilla tietoja tarkistettaessa vaikkapa toisella välilehdellä. Täytä tai korjaa seuraavat kohdat:
 • Valitse oikea julkaisutyyppi. Tavallisesti oletustyyppinä on A1, mutta tämä ei ole aina oikein. Tarkista julkaisutyyppi OKM:n ohjeistuksesta. Tee tämä ensimmäisenä, koska julkaisutyyppi määrää, mitä tietoja ja missä muodossa niitä kerätään. 

Valise ensin julkaisutyyppi alasvetolaatikosta.

 • Tekijät: Täydennä kenttään kaikkien tekijöiden koko nimet (Sukunimi Etunimi) oikeassa järjestyksessä. Huom! Älä käytä pilkkua muutoin kuin erottamaan tekijät toisistaan.
 • Lisää julkaisun kieli.
  Lisää julkaisun kieli.
 • Jos julkaisulla on lisäksesi muita tekijöitä, joilla on Turun yliopiston affiliaatio, lisää heidät+-painikkeesta. Muista valita oikea ja voimassa oleva affiliaatiokortti! Jos henkilöllä on useampia voimassa olevia affiliaatioita, valitse alaspesifisin eli mieluummin oppiaine- kuin laitostason kortti, mutta mieluummin laitos- kuin tiedekuntatason kortti jne.
 • Täytä lehden/emojulkaisun/konferenssin tiedot: ISSN/ISBN, lehden vuosikerta sekä numero tai e-julkaisun yhteydessä artikkelin numero.
 • Valitse julkaisun Open Access -status. Voit katsoa emojulkaisun OA-statuksen esimerkiksi DOAJ:sta. Jos olet epävarma, valitse ”No answer”.
 • Onko julkaisu rinnakkaistallennettu?
 • DOI-numero (lyhyt muoto).
 • Kansallinen yhteistyö.
 • Kansainvälinen yhteistyö ja kansainvälinen julkaisu.
 • Tieteenala (väh. yksi).

Kun olet täyttänyt tarvittavat kohdat, klikkaa ”Save finished” ja valitse ”For validation by library”. Huomaa, että jos pakollisia tietoja puuttuu, järjestelmä ei anna tallentaa julkaisua.