Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Viitteidenhallinta

Zoterosta Volterin kautta suoraan kokotekstiin

Tallenna Zoteron asetuksiin (Muokkaa->Asetukset) Volterin OpenURL-osoite https://utuvolter.fi/openurl/358FIN_UTUR/358FIN_UTUR:VU1?

kuvakaappaus Zoteron asetuksista Lisäasetukset-välilehdeltä, OpenURL-kohtaan on lisätty Volterin OpenURL-osoite

Kun sen jälkeen klikkaat artikkeliviitteen ollessa auki vihreästä nuolesta ja valitset Kirjastohaku, pääset useimmissa tapauksissa Volterin kautta suoraan artikkelin kokotekstiin. (Jos tämä ei toimi, voit aina hakea kokotekstiä Volterista myös lehden nimellä.)

Kuvakaappaus Zoteron hakuvaihtoehdosta Kirjastohaku

 

PDF:n luku ja muistiinpanot Zoterossa

PDF-tiedostojen lisäys Zoteroon

Zotero Connector lisää PDF-tiedostoja Zoteroon automaattisesti. PDF-tiedostoja voi lisätä Zoteroon myös raahaamalla tiedostot Zoteron päälle. Zotero pyrkii tunnistamaan artikkelin bibliografiset tiedot PDF:stä. Mikäli tämä ei tapahdu automaattisesti, klikkaa artikkelin otsikkoa hiiren oikealla ja valitse Hae PDF-tiedostolle metatiedot / Retrieve metadata for PDF. Mikäli koneella ei ole tarvittavaa lisäosaa, Zotero ohjeistaa lisäosan asennuksessa. 

PDF:n voi lisätä jo olemassa olevaan viitteeseen työkalurivin klemmari-ikonilla (Attach stored copy of file) tai klikkaamalla viitteen kohdalla hiiren oikeaa näppäintä.

PDF-tiedostojen lukeminen ja muistiinpanojen tekeminen

Mikäli viitteeseen on tallennettu PDF-tiedosto, oikealla näkyy pieni PDF-logo. Vasemmalla olevasta hakasesta saa tiedoston näkymään:

Kuva viitteestä, johon on tallennettu PDF-tiedosto

Viitettä tai PDF-tiedoston nimeä tuplaklikkaamalla PDF-tiedosto aukeaa Zoteron sisällä. Voit tehdä PDF-tiedostoon korostuksia, muistiinpanoja sekä rajauksia eri väreillä.

 

Avattu PDF-tiedosto Zoterossa