Siirry pääsisältöön
Turun yliopiston kirjasto

Väitöskirjan julkaiseminen

Julkaisumuodon ja painopaikan valinta

Voit julkaista teoksesi Annales-sarjassa joko

 • painettuna ja sähköisenä (yleisin tapa)
 • pelkästään sähköisenä tai
 • pelkästään painettuna.

Jos julkaiset teoksesi Annales-sarjassa painettuna, voit olla yhteydessä valitsemaasi kirjapainoon jo hyvissä ajoin ennen väittelyluvan saamista. Jos haluat teoksellesi yliopiston painatustukea sinun on käytettävä väitöskirjojen kilpailutettuja sopimuspainoja. Sovi painon kanssa teoksen aineiston toimitusaikataulusta ja -tavasta.

Kilpailutuksen perusteella on toimittajiksi valittu etusijajärjestyksellä seuraavat toimittajat:

 1. Painosalama Oy
  yhteyshenkilö: Tero Kylä-Junnila, painosalama@painosalama.fi, p. 02 241 0105
 2. Punamusta Oy
  yhteyshenkilö: Timo Peltoniemi, timo.peltoniemi@punamusta.com, p. 040 774 1277
 3. Grano Oy
  yhteyshenkilö: Joakim Sjöström, joakim.sjostrom@grano.fi, p. 050 421 0918

Muista huolehtia painetun väitöskirjan mahdollisista julkaisuluvista (esim. artikkeliväitöskirjan artikkelit) hyvissä ajoin valmistellessasi väitöskirjan käsikirjoitusta. Tehdessäsi julkaisusopimusta kustantajan kanssa, varmista, että sinulle jää oikeus julkaista artikkelisi uudelleen väitöskirjasi osana, tai mikäli kustantaja asettaa uudelleenjulkaisemiselle jonkin aikarajan (embargo), se ei ole ristiriidassa väitöstilaisuutesi suunnitellun aikataulun kanssa. Jos julkaisulupa ei sisälly jo tekemääsi kustannus- tai julkaisusopimukseen, voit pyytää luvat kustantajalta myös jälkikäteen. Suurimmilla kustantajilla on esim. käytössä RightsLink-palvelu sivustollaan.

Väitöskirjan taittokustannuksiin vaikuttavat:

 • sivumäärä
 • kuvamäärä ja kuville tehtävät korjaukset ja säädöt
 • tekstiaineiston vaatimat korjaukset – taittajan aikaa säästää mahdollisimman hyvin tuotettu Word-aineisto. Käytä Annalessarjan Word-pohjaa ja sen tyylejä. 
 • korjaus-/vedoskierrokset. Yksi korjauskierros kuuluu hintaan. Lähetä taitettavaksi oikoluettu ja tarkastettu aineisto. Paino veloittaa ylimääräisistä korjauskierroksista tuntiveloituksella.