Skip to Main Content
Turun yliopisto

UTUKandi

HUOM! Ennen kuin aloitat prosessin

Moodle-kurssialue

Ohjaajalla tulee olla voimassa oleva Moodle-alue, jossa on kandidaatintutkielmien palautuksille tarkoitettu ei-arkistoiva Turnitin-tehtävä. Mikäli nykyinen tähän käyttöön tarkoitettu kurssialue on yli vuoden vanha, on hyvä tilata uusi. Moodleen ei ole perusteltua arkistoida tutkielmia, koska ne tallennetaan UTUPubiin, josta ne tarvittaessa voidaan viedä myös uudelleen Turnitiniin. Mikäli tarvitset uuden Moodle-alueen tutustu Moodlesta löytyviin ohjeisiin miten tilata kurssialue.

 

Opiskelijan ilmoittautuminen opinnäytteen toteutukselle Pepissä

Opinnäytteen toteutukselle ilmoittaudutaan Pepissä. Jos opinnäyte ei löydy opiskelijan hopsilta, hän voit hakea toteutuksen hopsin ilmoittautumiset-välilehdeltä ja ilmoittautua tämän jälkeen toteutukselle.​

 

Kypsyysnäyte

Alemman tutkinnon opinnäytteen yhteydessä opiskelijan tulee suorittaa kypsyysnäyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan ja suomen tai ruotsin kielen taitoa. Kypsyysnäytteen kieliasu tarkastetaan vain kerran. Erillistä kypsyysnäytettä ei tarvitse kirjoittaa, mikäli toista korkeakoulututkintoa varten kirjoitetusta kypsyysnäytteestä on arvioitu sekä sisältö että kieli. Tällöin kypsyysnäytteenä toimii opinnäytteen tiivistelmäsivu. Kypsyysnäytettä ja kielitaidon osoittamista koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät yliopiston Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen verkkosivulta.

Opiskelijan tulee ilmoittautua kypsyysnäytteen toteutukselle Pepissä.

Kypsyysnäyte, josta tarkastetaan sekä sisältö että kieliasu avataan opiskelijalle suoritettavaksi aina Exam-järjestelmään. Tiedekunnilla on kypsyysnäytteen avaamisen osalta erilaisia käytänteitä, joten otathan niistä selvää hyvissä ajoin!

Ohjeet kypsyysnäyteen avaamiseen Exam-järjestelmässä löydät Exam-ohjesivuilta.

Tarkastus- ja hyväksymisprosessin aloittaminen UTUKandissa

Ohjaaja aloittaa sähköisen opinnäytteen tarkastus- ja julkaisuprosessin UTUKandi-opinnäytelomakkeella sitten, kun ohjaaja ja opiskelija(t) yhdessä ovat sopineet työn olevan valmis eli työhön ei tule enää muutoksia.

Mikäli opinnäytteellä on useampi ohjaajaa, tulee yhden heistä toimia ohjaajana, joka aloittaa tarkastusprosessin, tekee Turnitin-tarkastusraportin analyysin (Moodle-kurssialueellaan) sekä syöttää arvioinnin ja hyväksyy työn UTUKandi-lomakkeella. Lisäohjaajat eivät tee UTUKandi-lomakkeella toimenpiteitä, mutta saavat tiedon prosessin etenemisestä.

 


1. Aloita prosessi täyttämällä UTUKandin aloituslomake osoitteessa: https://forms.utu.fi/private/utukandi (selaimena suositellaan käytettävän Mozilla Firefoxia, Chromea tai Safaria, kuva 1.). Voit valita lomakkeen kieleksi joko suomen tai englannin. Kielen voit vaihtaa sivun oikeasta ylälaidasta.

2. Valitse tiedekunta, laitos ja oppiaine missä opinnäyte suoritetaan kirjoittamalla hakukenttään tai hakemalla oikean vaihtoehdon valikosta.

3. Valitse oikea opiskelija lomakkeen hakemistosta klikkaamalla hakukenttää tai 'Hae käyttäjä'.

Parhaiten löydät oikean opiskelijan kirjoittamalla hänen utu-tunnuksensa hakukenttään. Utu-tunnuksen saat esimerkiksi utu-mailin vastaanottajahausta tai Pepistä.

Huom! Mikäli opiskelijalla on avoimessa yliopistossa aktiivinen oikeus näkyy se haussa automaattisesti hänen tietojen kohdalla. Tämä on rajapinnan epäloogisuus eikä näinollen ole ongelma prosessin jatkamiselle.

  • Jos opiskelija on tehnyt opinnäytetyön yksin, tulee hänen tietonsa aina ensimmäiseen kenttään.
  • Jos opinnäytteellä on useampi tekijä ja arvosanalausunto on opiskelijoille yhteinen, valitse ns. päävastuulliseksi opiskelijaksi ensimmäiseen kenttään opiskelija, joka vastaa yhteisesti tietyistä opiskelijan toimista UTUKandi-prosessissa kuten palauttaa opinnäytteen Turnitin-tarkastukseen ja täyttää opinnäytteen tiedot UTUKandi-lomakkeelle. (Pääset lisäämään toisen opinnäytteen tekoon osallistuneen opiskelijan seuraavassa kohdassa).

Voit poistaa valintasi opiskelijasta klikkaamalla kentän vierestä 'Tyhjennä'.

5. Etsi opinnäytteen palautukseen tarkoitettu Moodle-kurssialue pudotusvalikosta klikkaamalla hakukenttää tai hakukentän oikeassa laidassa olevaa nuolta, ja valitse oikea kurssialue klikkaamalla sen nimeä.

Pudotusvalikosta löytyvät kaikki Turnitin-tehtävänpalautuksia sisältävät Moodle-kurssialueesi, joten valitse oikea kurssialue huolellisesti!

6. Mikäli opinnäytteellä on useampi ohjaaja voit täyttää myös heidän nimensä lomakkeelle. Lisäohjaajat saavat tiedon prosessin aloituksesta mutta he eivät tee toimenpiteitä UTUKandi-lomakkeella.

Huom! Lisäohjaajaksi voi lisätä myös henkilön, jolla ei ole Turun yliopiston Utu-tunnusta. Valitse kohdassa 'Onko ohjaajalla Utu-tunnus?' > 'Ei' ja syötä pyydetyt tiedot.

7. Klikkaa 'Tallenna ja siirry tietojen vahvistamiseen', jolloin pääset vielä tarkistamaan tiedot luonnossivulla. Klikkaa 'Muokkaa', mikäli huomaat tiedoissa virheitä tai 'Vahvista ja lukitse tiedot', mikäli tiedot ovat oikein.

 

Näkymä UTUKandi-lomakkeen aloitusvalikosta

Kuva 1. Aloituslomake. Ohjaaja täyttää aloituslomakkeelle tarvittavat tiedot UTUKandi-prosessin aloittamiseksi.

Prosessin seuraaminen listanäkymästä

Ohjaajana voit seurata aloitettua prosessia listanäkymästä. Mene osoitteeseen https://forms.utu.fi/private/utukandi ja valitse 'Viimeisimmät aloittamasi lomakkeet' (kuva 2.).

Voit myös vaihtoehtoisesti klikata kunkin auki olevan lomakkeen oikeasti yläreunasta 'Tietoja lomakkeesta' > 'Listanäkymä' > 'Viimeisimmät aloittamasi lomakkeet'.

Kohdassa 'Lomakkeet, joissa on kohtia, joita voit muokata' näet kaikki ne prosessit, joissa on täyttämättömiä tai luonnostilaisia lomakekohtia, joihin sinulla on muokkausoikeus.

Listauksesta käy ilmi, missä vaiheessa opiskelijan prosessi on. Pääset listauksen kautta myös täyttämään ohjaajalle kuuluvia aktiivisia lomakekohtia eli et välttämättä tarvitse erikseen järjestelmän sähköpostin linkkiä päästäksesi lomakekohtaan.

 

Ohjaajan näkymä UTUKandin listanäkymässä.

Kuva 2. Listanäkymä ohjaajalle. Seurataksesi aloittamiasia prosesseja valitse 'Viimeisimmät aloittamasi lomakkeet'.