Skip to Main Content
Turun yliopisto

UTUKandi

Työn viimeistely

Käythän läpi alla olevan listan ennen kuin palautat opinnäytteesi Turnitin tehtävään.

 1. Oletko huomioinut oman koulutusohjelmasi opinnäytteen sisältöä ja ulkoasua koskevat ohjeet ja käyttänyt mahdollista mallipohjaa?
 2. Ethän ole kirjoittanut opiskeluoikeusnumeroasi tai henkilötunnustasi opinnäytteeseen? Tietosuojan vuoksi opinnäytteessä ei näitä tietoja saa olla.
 3. Olethan huomioinut saavutettavuuden? EU:n saavutettavuusdirektiivin myötä kaikkien opinnäytetiedostojen tulee olla saavutettavia.
 4. Oletko lukenut sähköiseen julkaisemiseen ja tekijänoikeudellisiin kysymyksiin liittyvät ohjeet?
 5. Oletko tutustunut Opiskelijan aineistonhallintaoppaaseen?
 6. Muistithan lisätä nimiölehden alalaitaan merkinnän Turnitin-järjestelmällä tehdystä alkuperäisyyden tarkastuksesta?

Turun yliopiston laatujärjestelmän mukaisesti tämän julkaisun alkuperäisyys on tarkastettu Turnitin OriginalityCheck -järjestelmällä.

Tai jos opinnäytteesi pääasiallinen kieli on muu kuin suomi: The originality of this thesis has been checked in accordance with the University of Turku quality assurance system using the Turnitin OriginalityCheck service.

 1. Onhan opinnäytteesi kokonaisuudessaan yhdessä tiedostossa (myös mahdolliset liitesivuilla olevat kuvat, taulukot, grafiikat, tutkimusluvat yms.)?  Salassa pidettäviksi määritelty aineisto ja tiedot tulee jättää pois tarkastettavasta ja julkaistavasta versiosta.
 2. Onhan opinnäytteesi PDF-tiedostomuodossa ja nimetty Sukunimi_Etunimi_opinnayte, esim. Osaava_Olli_opinnayte. Jos työ on tehty parityönä ja on sovittu, että saatte yhteisen arvostelun, niin nimeä tiedosto: Opiskelija1Sukunimi_Etunimi_Opiskelija2Sukunimi_Etunimi_opinnayte, esim. Ahkera_Aino_Osaava_Olli_opinnayte.

Opinnäytteen palauttaminen Turnitin-tehtävään

Ohjaajasi aloittaa aina UTUKandi prosessin. Älä siis tee seuraavia toimenpiteitä ellet ole saanut sähköpostiisi viestiä ohjaajasi aloittamasta prosessista!

Mikäli opinnäytteellä on useampi tekijä, ainoastaan päävastuulliseksi UTUKandi-lomakkeelle merkitty opiskelija saa palautukseen liittyvät ohjeet, tekee opinnäytteen palautuksen ja täyttää sen bibliografiset tiedot lomakkeelle.


1. Avaa Moodle-alue sähköpostin linkistä, jonka olet saanut no-reply@utu.fi osoitteesta otsikolla "UTUKandi: kandidaatintyösi jättäminen tarkastettavaksi"

2. Valitse Moodlesta valmiin opinnäytteen palautukseen tarkoitettu Turnitin-tehtävä (voi olla esim. otsikon "Palauta valmis opinnäytetyösi tähän" alla).         Turnitin icon       - kuvakkeesta tunnistat Turnitin-tehtävät Moodlessa. Turnitin-tehtävällä tarkoitetaan tehtävää, jossa tehdyn työn tekstin alkuperä ja lähteet voidaan tarkistaa Turnitin-plagiaatintunnistusohjelmistolla. Ohjaaja tulkitsee järjestelmän tuottaman arviointiraportin perusteella työn alkuperäisyyden.

3. Klikkaa avautuneen näkymän oikeasta alanurkasta 'Palauta työ' > Logo

4. Täytä sivulla pyydetyt tiedot:

 • Palautuksen otsikko (sama kuin itse tiedoston nimi)
 • Lataa PDF -tiedosto koneeltasi klikkaamalla katkoviivoin reunustettua aluetta tai raahaamalla tiedosto hiirellä oman koneesi tiedostojenhallinnasta alueelle.

5. Anna suostumus plagiaatintunnistukselle laittamalla ruksi kohtaan, jossa lukee "Suostun tallentamaan työni plagiaatintunnistusjärjestelmän tietokantaan….” Jos et anna suostumusta, et pysty palauttamaan työtäsi tarkastukseen.

6. Klikkaa "Lisää palautus". Onnistuneen tehtävän palautuksen jälkeen näet palauttamasi tehtävän sivun taulukossa.

Raportin muodostuminen saattaa kestää jonkin aikaa, jolloin taulukossa lukee "Odottava" yhtäläisyysprosenttia osoittavassa sarakkeessa. Sinun ei tarvitse odottaa raportin ja yhtäläisyysprosentin valmistumista siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen, mutta voit niin halutessasi myös tehdä.

Huom. Mikäli huomaat sellaisen virheen/virheitä työssäsi jo palautettuasi työsi Turnitin-tehtävään, jotka voivat vaikuttaa työsi arvosteluun, voit tehdä uuden version palautuksen, kun olet ottanut ensin yhteyttä ohjaajaasi, joka voi poistaa aiemman palautuksen.

Ongelmatilanne

Mikäli saat virheilmoituksen "Olemme pahoillamme, mutta emme voi lukea lähettämääsi PDF-tiedostoa". Ole hyvä ja varmista että tiedosto ei ole suojattu salasanalla ja sisältää valittavissa olevaa tekstiä, eikä optisesti luettuja kuvia.

Muista myös olla tarkkana, että tiedosto on nimetty ohjeiden mukaisesti eikä siis sisällä kiellettyjä merkkejä.